AktuelnoVesti

Audi RS3 Sedan do 100 km/h za samo 3,1 sekundu! (VIDEO)

5.11KPregleda

Audi je ušao duboko u elektrifikaciju, ali to ne znači da je zaboravio da konstruiše rasni performantni automobil s konvencionalnim pogonom.

 

Ovde ne govorimo o moćnom R8 s atmosferskim V10 motorom, mada je novi RS3 otprilike podjednako brz u sprintu do 100 km/h. Bez obzira što ima upola manje cilindara, gotovo da može da se nosi sa superautomobilom sa središnje pozicioniranim motorom.

 

Auditography je dobio šansu da testira novi RS3 Sedan i njegov 2,5-litarski turbomotor u testu ubrzanja. Marka „četiri prstena“ kaže da nominalno ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,8 sekundi, ali kao što možemo videti u klipu snimljenom u Grčkoj, ova mašina s pogonom na sve točkove je dosta brža. Da, 3,1 sekunda je ovom primerku u Python žutoj boji bila potrebna da ubrza do 100 km/h, što je 0,7 sekundi brže od oficijenog podatka. Nemačke premijum marke često namerno potcene mogućnosti svojih performantnih modela, ali ovako veliku razliku svakako nismo očekivali.

 

Jasno, performanse se ne vrte samo oko pravolinijskog ubrzanja, ali s vektorisanjem obrtnog momenta i drift režimom, RS3 je sigurno više nego zabavan automobil. Mada je baziran na FWD platformi, ovaj sportski sedan rado „zanosi“ zadnji deo kada se aktivira standardni RS Torque Rear sistem.

 

Novi RS3 je takođe najbrži serijski automobil iz C segmenta na Nirburgringu, u čemu mu je delimično pomogao RS Torque Splitter, koji deluje kao protivteža podupravljanju, tipičnom za snažne automobile s pogonom na prednje točkove. S 400 ks i 500 Nm, najmanjem RS modelu Audi Sporta je u svakom slučaju neophodan quattro sistem radi odgovarajućeg kanalisanja snage na asfalt.

 

Špijunske fotografije otkrivaju da se arhirival AMG A45/CLA45 priprema za redovnu restilizaciju, tako da će biti interesantno videti da li će Mercedes pronaći adekvatan odgovor na Audijevu kompaktnu raketu.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery