AktuelnoVesti

Audi RS Q8 protiv Dacije Duster u „off-road“ vožnji (VIDEO)

7.16KPregleda

Da je na Nirburgingu „munja“, to znamo, ali kako se Audi RS Q8 snalazi u terenskoj vožnji?

 

Britanski CarWow je došao na sjajnu ideju, stavivši moćnu ingolštatsku krstaricu „na crtu“ skromnoj Daciji Duster. Naravno, da je trka na asfaltu, unapred bismo znali ko je pobednik, ali ovde podloga ipak može da napravi razliku.

 

Audi Q8 je jedan od najbržih SUV modela na „Zelenom paklu“. Ovaj više od dve tone težak automobil, prešao je krug na Nordšlajfeu za 7 minuta, 42 sekunde, što je akutelni rekord kruga za serijske SUV/krosovere. Ove fantastične performanse mogu da se zahvale impresivnom inženjeringu i tehnologiji, koji su osigurali da ovako masivno vozilo dobije mogućnosti superautomobila.

 

Audi RS Q8 je pogonjen 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom, koji isporučuje 600 ks i 800 Nm. Snaga se šalje na sve točkove putem osmostepene automatske transmisije, što znači da legendarni Audijev quattro pogon garantuje optimalno isporučivanje „vatrene moći“ na asfalt. Sa sprintom do stotke za samo 3,8 sekundi i maksimalnom brzinom od 306 km/h, retka su vozila koja može da se nose s ovim Audijevim teškašem.

 

Naspram njega, našla se Dacia Duster. Ovaj priuštivi mali SUV je idealan porodični prevoz  za sva godišnja doba i uslove na putu. Pogonjen je 1,5-litarskim turbodizelom sa 115 ks.

 

Duster se dokazao kao više nego solidan terenac, tako da se nameće pitanje da li može da se u jednoj „blatnjavoj“ trci nosi sa supersnažnim  i višestruko skupljim Audijem?

 

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery