Vesti

Audi R8 Decennium – specijalno izdanje u čast deset godina V10 agregata!

Premijera

Audi R8 Decennium
1.92KPregleda

Audi je danas premijerno predstavio novo ograničeno izdanje modela R8. Taj model nosi ime Audi R8 Decennium i kreiran je kako bi proslavio deset godina V10 agregata koji pokreće super automobil iz Ingloštata.

Audi R8 Decennium

Audi R8 Decennim izgleda prilično specijalno, pre svega zahvaljujući „Daytona“ sivoj boji i „bronzanim“ felnama veličine 20 cola. Detalji kao što su prednji spliter, pragovi i difuzor su ofarbani u „klavir“ crnu boju. Kućišta bočnih retrovizora su izrađena od ugljenikovih vlakana. Možda ovo ne deluje kao nešto puno, ali je dovoljno da ovaj R8 zaista izgleda prelepo.

U kabini dominira crna boja i detalji od ugljenikovih vlakana. Ističe se i šablon šivenja u obliku dijamanata na sedištima sa kontrastnim šavovima. Isti takvi šavovi se mogu videti i na ručici menjača i na volanu. Tu je i specijalan logo na centralnoj konzoli, vratima…

Novo ograničeno izdanje je zapravo bazirano na modelu Audi R8 druge generacije u najskupljoj varijanti. To znači da Audi R8 Decennium poseduje 5,2-litarski V10 agregat koji razvija 611 konjskih snaga i 580 Nm obrtnog momenta. Predstavnici kompanije navode da ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,1 sekundu, te da postiže maksimalnu brzinu od 331 km/h.

Audi R8 Decennium će početi da se prodaje u isto vreme kad i restilizovana verzija standardnog modela. Međutim, on će biti proizveden u svega 222 primeraka, od kojih će svaki nositi jedinstveni broj.

Audi R8 Decennium

Dostava bi trebalo da krene na proleće, a početna cena je oko 222.000 evra u Nemačkoj.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery