AktuelnoVesti

Audi A8 L Horch u lovu na Mercedes-Maybach

5.08KPregleda

Predstavljen 2017., Audi A8 D5 je spreman za prolazak kroz redovnu restilizaciju ove godine. Oni koji očekuju tek par neznatnih izmena, biće razočarani.

 

Naime, prva se tiče sportske S8 verzije, koja neće dobiti RS8 derivat, ali se očekuje da prođe kroz S8 Plus tretman, što u prevodu znači da će raspolagati s oko 700 ks, i staviti se naspram dolazećeg Mercedesa-AMG S 63.

 

 

Druga, koja je vezana za pretproizvodni prototip, nedavno je spažena tokom zimskih testiranja u severnoj Švedskoj, i odnosi se na superluksuznu verziju A „osmice“.

 

Na nišanu ima Mercedes-Maybach S klasu, a očekuje se da oživi davno zaboravljenu oznaku „Horch“, u ulozi luksuznog podbrenda Audija, baš kao što je Daimler to uradio s Maybachom proteklih godina.

 

Naravno, pasionirani ljubitelji automobila vrlo dobro znaju da je Horch bio jedan od proizvođača, uključujući i Audi, koji su se 1932. spojili u gigant zvani Auto Union. Ono što je interesantno je da se Auto Union logo sastojao takođe od četiri prstena, da bi bio prenesen pod marku Audi, onakvu kakvu je poznajemo danas.

 

 

Ipak, oživljavanje oznake Horch je još uvek u domenu spekulacija, ali ako pogledamo pobliže A8 s produženim međuosovinskim rastojanjem na fotografijama, primetićemo dva interesantna detalja.

 

Na prvom mestu, jasno je da se ne radi o „običnom“ A8 L, već još dužem modelu, s dužim zadnjim vratima nego kod aktuelnog A8 L. Drugo, prototip poseduje „parče“ kamuflaže u osnovi C stuba, upravo na mestu gde bi mogao da počiva „Horch“ bedž na serijskom modelu. Nijedan aktuelni A8, pa ni A8 L W12, ne poseduje oznaku na tom mestu, tako da ne postoji razlog da se ta površina maskira.

 

 

Audijevi rukovodioci su već potvrdili da će restilizovani A8 dobiti ultraluksuznu verziju i produženo međuosovinsko rastojanje. Horch će verovatno ujedno označiti „labudovu pesmu“ za čuveni W12 u jednom Audiju, jer kao što znamo, i u Ingolštatu su spremni za električnu budućnost.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery