Vesti

Aston Martin je mogao da proda blizu 1.000 Valkyrie automobila, ali je proizvodnja ograničena na 150 primeraka!

Šef kompanije priznao da se pokajao što je ograničio proizvodnju na tako mali broj automobila…

Aston Martin Valkyrie
1.5KPregleda

Aston Martin je i zvanično potvrdio da će proizvodnja hiper automobila Valkyrie biti ograničena na 150 primeraka. Međutim, ispostavilo se da su oni mogli prodati daleko, daleko veći broj ovog automobila.

Aston Martin Valkyrie

Naime, izvršni direktor britnaskog proizvođača je tokom jednog intervjua priznao da je potcenio potražnju za automobilima kao što je Valkyrie.

“Kada smo počeli da pričamo o ovom modelu, mislili smo da bi mogli da proizvedemo od 24 do 59 primerka. Nakon toga smo procenili da ćemo možda uspeti da prodamo i 100 primeraka. Odlučili smo se da stanemo na broju 150… Međutim, tek kasnije smo shvatili da bi mogli da prodamo čak 5 ili 6 puta više jedinica. Tada sam shavtio da sam možda pogrešio. To me jako boli, jer se ja držim svojih obećanja. Ako bismo proizveli 151 primerak, smatrao bih da sam pogazio svoju reč. A to nikako ne želim. Takođe, kada vam ljudi napišu ček na ogromnu svotu novca, onda očekuju ono što im je obećano…”, rekao je on.

Aston Martin Valkyrie

Iako Palmer priznaje da bi njegova kompanija dobila dosta više novca da proizvede 900 primeraka modela Valkyrie, on insistira na tome da svrha tog automobila nije samo da donese novac kompaniji.

Zapravo, on je daleko bitiniji britanskom proizvođaču od nekoliko stotina miliona dolara. Činjenica je da je taj model prvi korak ka novom pravcu kompanije.

“Na bojnom polju je neophodan čovek koji će predvotiti pohod. Tako je i u automobilskoj industriji. Valkyrie je taj čovek”, rekao je on. “Osećao sam da moram da dam nešto kompanij što će je vratiti na pravi put, što će je povesti u pohod na tržišta, i mislim da je Valkyrie upravo to”.

Plamer je dodao i da je tim kompanije ručno izabrao ljude koji će dobiti priliku da kupe Valkyrie model. “Cilj toga jeste da se uverimo da će naše čedo završiti u pravim rukama”, dodao je on. Takođe, svako ko kupi ovaj model mora da potpiše ugovor da to vozilo neće prodati tokom čitave naredne godine.

Aston Martin Valkyrie

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery