Vesti

Aston Martin DBX će definitivno imati twin-turbo V8 agregat!

Zvanično potvrđeno

Aston Martin DBX
1.32KPregleda

Aston Martin je danas objavio još jedno saopštenje povodom premijere modela DBX koja je zakazana za decembar ove godine.

Aston Martin DBX

U ovom saopštenju je i zvanično potvrđeno da će prvi SUV britanskog proizvođača ispod haube imati četvorolitarski twin-turbo AMG V8 agregat. Potvrđeno je i da će on razvijati 542 KS i 700 Nm obrtnog momenta.

Ova pogonska jedinica se već nalazi u modelima Vantage i DB11 V8. Međutim, kod nijednog od ta dva modela on nije toliko snažan. Predstavnici britanskog proizvođača tvrde da će DBX biti bolji od modela DBS Superleggera, te da je prilikom testiranja završio krug na Nirburgringu za manje od 8 minuta.

Aston Martin DBX

Međutim, razvoj i testiranja su još uvek u toku. Zbog toga tek treba da se vidi kakve će biti konačne performanse. U svakom slučaju, predstavnici kompanije su već naveli da će Aston Martin DBX postizati maksimalnu brzinu veću od 290 km/h.

U prilogu je i kratki tizer video snimak na kom se može čuti „rika“ V8 agregata. Ne iznenađuje to što on zvuči poznato i dosta slično AMG modelima.

Aston Martin DBX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery