Vesti

Toyota predstavila novi Camry u Srbiji!

Poslovna limuzina predstavljena na brodu Zeppelin u Novom Sadu i u Golf klubu na Adi Ciganliji u Beogradu

Toyota Camry
3.64KPregleda

Osmu generaciju modela Toyota Camry, publika u Srbiji prvi put mogla je da vidi uživo na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu. Tamo je ovaj model izazvao veliko interesovanje. U isto vreme je ozbiljno zapretila direktnoj konkurenciji hibridnim pogonom, izuzetno niskom potrošnjom goriva, minimalnom štetnom emisijom i visokim nivoom bezbednosti i luksuza. 

Toyota Camry - brod Zeppelin Novi Sad 1

Na brodu Zeppelin u Novom Sadu, veliki novitet predstavio je Toyotin partner TAGO CAR. Posetioce je dočekao i atraktivan program koji je sadržao borbu samuraja, puštanje japanskih lampiona, Origami performans, izložbu „Japanski dvorci“ i postavku „Katana“ – unikatnih japanskih mačeva.

Toyota Centar Beograd i MAG, novi Camry predstavili su na terenima Golf kluba na Adi Ciganliji. Tamo su potencijalni kupci mogli da se uz druženje i igranje golfa uvere u kvalitet vozila koje je sa preko 700.000 primeraka godišnje najprodavanije u svom segmentu na svetskom tržištu. Camry je do sada prodat u više od 19 miliona primeraka, a dostupan je u preko 100 država na globalnom nivou. 

Toyota Camry - Golf klub 1

Poslovna limuzina, koja se u Evropu vratila u najnovijem izdanju nakon 14 godina odsustva, razvijena je na potpuno novoj TNGA K platformi

Camry s „mekfersonom“ u prednjem i dvostrukim poprečnim ramenima u zadnjem delu nudi vrhunsku upravljivost. U isto vreme su i udobnost i sigurnost u svim uslovima vožnje na veoma visokom nivou. Uz visok nivo komfora i puno prostora u kabini, karoserija dužine 4.885 mm i širine 1.840 mm, s međuosovinskim razmakom od 2.825 mm, nudi i veliki prtljažni prostor od 524 litra koji može dodatno da se proširi obaranjem naslona zadnje klupe.

Pogonsku grupu čini benzinac, radne zapremine 2.487 „kubika“, koji u sadejstvu s elektro motorom isporučuje čak 160 kilovata, odnosno 218 „konja“. Prenos snage obavlja se preko e-CVT menjača s opcijom manuelnog biranja stepena.

Toyota Camry - Golf klub 2

Hibridni pogon zaslužan je za veoma snažna ubrzanja. Naime, Toyota Camry 2.5 HSD ubrzava do „stotke“ za samo 8,3 sekunde! Međutim, više od tog podatka impresionira njegova štedljivost. Na otvorenom putu troši samo 4,2 l/100 km, u gradskim uslovima 4,8, a u mešovitom ciklusu skromnih 4,3 l/100 km. Sve to uz prosečnu štetnu emisiju od samo 98 grama CO2 po kilometru. 

Novi Camry već od osnovne verzije (Style) nudi širok spektar Toyota Safety Sense sistema aktivne i pasivne bezbednosti. 

Tu spadaju detekcija pešaka i biciklista, prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni „kruz kontrol“, asistencija u slučaju neželjenog napuštanja saobraćajne trake, upozoravanje na vozila u drugim trakama i opasnost od sudara. 

Vozačima je u Style paketu na raspolaganju i sledeće: Automatska kontrola dužine snopa Bi-LED svetala, kamera za vožnju unazad i elektronska pomoć pri kretanju na uzbrdici. Tu su i aluminijumski točkovi od 17 inča, nadzor pritiska u pneumaticima, sistem automatskog otključavanja i startovanja motora bez ključa, dvozonski klima uređaj s jonizatorom vazduha, električno podešavanje vozačevog sedišta, dva TFT ekrana od po sedam inča (za Toyota Touch 2 i između brojila), DAB digitalni radio prijemnik, više USB priključaka i druga atraktivna oprema.

Toyota Camry - brod Zeppelin Novi Sad 2

Sledeći korak je Camry Sol.  On ima alu točkove od 18 inča, navigacioni sistem i ekran od osam inča za Toyota Touch 2.

Camry Executive nudi nadogradnju TSS-a sistemom za nadzor kretanja u mrtvim uglovima s automatskim kočenjem prilikom vožnje unazad. Tu su i LED zadnja svetla, kožna sedišta i detalji unutrašnjosti, električno podešavanje položaja upravljača i suvozačkog sedišta, grejanje prednjih sedišta i bežični punjač za mobilne telefone.

Na vrhu ponude je Camry Premium sa „hed-ap“ displejom od 10 inča koji projektuje informacije na vetrobran, trozonskim klima uređajem, JBL ozvučenjem sa devet zvučnika, električnim podešavanjem položaja naslona zadnje klupe, električno podesivom zaštitom od sunca u zadnjem delu, kao i višenamenskim naslonom za laktove pozadi s komandama za audio sistem, klimatizaciju i elektro podešavanje zadnje klupe.

Camry Style trenutno može da se nabavi po akcijskoj ceni od 32.900 evra (redovna cena 34.400). Najopremljeniji Premium košta 41.000 EUR.

PR Saopštenje: Toyota Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery