Vesti

Aston Martin AM-RB 003 će imati 1.000 KS i e-AWD pogon!

I koštaće više od milion dolara!

Aston Martin AM-RB 003
1.83KPregleda

Kako prolazi vreme, tako nam je poznato sve više detalja o novom Aston Martin AM-RB 003 hiper automobilu. Ovaj model je predstavljen prošlog meseca na Sajmu automobila u Ženevi.

Aston Martin AM-RB 003

Da krenemo prvo od pogonskog sklopa. Naime, novi hiper automobil britnaskog proizvođača će imati novi V6 agregat sa turbo punjačem i električnom asistencijom. Potvrđeno je da će ovaj hibridni pogonski sklop novog Aston Martin modela razvijati oko 1.000 konjskih snaga. Potvrđeno je i da će agregat biti povezan sa osmostepenim menjač sa duplim kvačilom, inspirisan menjačima sa bolide Formule 1.

Kao i model Valkyrie, AM-RB 003 će imati jednodelnu šasiju izrađenu od ugljenikovih vlakana i panele karoserije izrađene od istog materijala. Zahvaljujući tome, težina ovog modela će biti manja od 1.350 kilograma. Prema tome, nesumnjivo je da će AM-RB 003 biti brz. Predstavnici britanskog proizvođača su naveli da će ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzavati za svega 2,5 sekundi. Takođe se navodi i da će on moći da postigne maksimalnu brzinu veću od 354 km/h. Odnos snage i težine će biti oko 750 KS po jednoj toni!

Navodi se i da će elektromotor pokretati prednje točkove, što znači da će ovaj hiper automobil imati pogon na svim točkovima. Potvrđeno je i da će on imati aktivno vešanje, kontrolu platforme, podešavanje visine (klirensa). Sve ovo će biti preuzeto sa modela Valkyrie. Ovaj model će se prodavati u varijantama sa volanom na levoj i desnoj strani, a proizvodnja će biti ograničena na svega 500 jedinica.

Tu je i pitanje cene. Predstavnici kompanije Aston Martin naveli su da početna cena modela AM-RB 003 biti najmanje 875.000 funti, odnosno više oko 1.150.000 dolara!

Oni koji imaju dovoljno novca i žele da kupe ovaj model, moraće da uplate depozit u iznosu od oko 250.000 evra. Dostava prvih primeraka se očekuje 2021. godine.

Aston Martin AM-RB 003

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery