Vesti

Ares Panther Spyder će premijerno biti predstavljen ove godine!

To je potvrdio i šef kompanije Deni Bahar

Ares Panther
864Pregleda

Svi oni koji redovno prate vesti iz automobilske industrije znaju da je kompanija Ares Design nedavno predstavila model Panther Project 1. Taj automobil je zapravo moderna iteracija modela De Tomaso Pantera.

Ares Panther

Osim kupea (na fotografijama) koji je nedavno predtstavljen, Ares Design planira i kabriolet variijantu. Šef kompanije Deni Bahar je nedavno u jednom intervjuu rekao da će „dostava kupe modela početi krajem aprila, početkom maja“, te da će „nekoliko meseci kasnije biti predstavljen Ares Panther Spyder. Proizvodnja tog modela će početi sledeće godine.

S obzirom da je Ares Panther baziran na modelu Lamborghini Huracan, Spyder varijanta će biti bazirana na kabriolet verziji italijanskog super automobila. Na njega će biti montirani paneli karsoerije u rero stilu, a biće modifikovan i enterijer. Srce tog modela će biti 5,2-litarski, atmosferski V10 agregat. On kod modela Ares Panther razvija 641 konjsku snagu (478 kW) i 600 Nm obrtnog momenta.

S obzirom da će Spyder biti teži od kupe modela, on će biti i sporiji od kupea. Ares Panther iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Proizvodnja modela Panther u kupe i Spyder varijanti će biti ograničena na 70 primeraka. Ares planira da godišnje konstruiše od 12 do 15 automobila.

„Počećemo polako, ali ćemo sledeće godine biti veoma zauzeti“, naveo je nekadašnji izvršni direktor kompanije Lotus. „U planu imamo nekoliko senzacionalnih projekata. Međutim, za to nam je potrebno vreme. Nadam se da ćemo plodove našeg rada uspeti da predstavimo 2020. godine“, dodao je on.

Ares Panther

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery