AktuelnoVesti

Amerikanci pokreću istragu o navodnom kršenju JLR-ovog patenta od strane Volkswagena

953Pregleda

Američka komisija za međunarodnu trgovinu (ITC), u ponedeljak je saopštila da pokreće istragu u vezi s potencijalnim, nedozvoljenim korišćenjem patenta Jaguar Land Rovera. Naime, reč je o sistemu koji se koristi u terenskoj vožnji.

 

U novembru, Jaguar Land Rover, kompanija u vlasništvu Tata Motorsa, podnela je žalbu ITC-u, tražeći stopiranje uvoza nekih Volkswagenovih, Porscheovih, Lamborghinijevih i Audijevih modela, koji poseduju izvestan „kontrolni sistem“, koji navodno krši prava na korišćenje patenta.

 

U sporne modele su uključeni Lamborghini Urus, Porsche Cayenne i Audijevi SUV modeli Q8, Q7, Q5, uz A6 Allroad, pripadnici e-tron porodice i VW Tiguan. Za sada, nije donesena bilo kakva drastična odluka.

 

VW je saopštio da istražuje dešavanja i određuje naredne korake.

 

„Mi ćemo naravno sarađivati s istražnim vlastima. Mada ne možemo komentarisati sve detalje vezane za proceduru, u potpunosti smo uvereni da tvrdnje nemaju osnova i da ćemo bez problema odbraniti našu poziciju“, izjavio je VW.

 

Jaguar Land Rover je saopštio da su sporna vozila „koristila JLR patentirana rešenja bez nadoknade ili dozvole“. Preciznije, reč je o unapređenom sistemu koji se koristi pri vožnji na različitim voznim podlogama, posebno terenskoj eksploataciji“.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery