AktuelnoEco GreenVesti

Alpine ulazi u „hot heč“ igru

1.41KPregleda

Alpine je već najavio neke velike stvari ovog leta.

 

Jedna od njih se vrti oko „hot heč“ modela iz segmenta.

 

Jasne su sugestije da će se Alpineov model u velikoj meri oslanjati na Renault 5 Concept. Nazvan je A 5 (ili možda A5, s tim što bi Audi tu imao šta da kaže) i biće baziran na CMF-EV platformi za električna vozila, koja je srodna s CMF-B arhitekturom, na kojoj počiva, između ostalih, i aktuelni Clio.

 

 

 

Ova konstrukcija podržava različite postavke, a izvršni potpredsednik inženjerskog departmana Renault grupe, Žil le Bornj, izjavio je da će Alpineov model zaobići uobičajene trendove koji podrazumevaju elektromotor na zadnjoj osovini.

 

Umesto toga, novajlija će ostati veran filozofiji ikone, Renault 5 Alpinea, što znači da će posedovati pogon na prednje točkove. Zvaničnik francuske kompanije smatra da će mu biti potrebno oko šest sekundi za obavljanje sprinta do „stotke“.

 

Dakle, kako će Alpine A 5 (nezvaničan naziv) izgledati? Verovatno kao Renault 5 Concept „na steroidima“, što prilično verno prikazuje render Reichel Car Designa. Na ilustraciji možemo da vidimo auotmobil s modifikovanim prednjim branikom, dva fara u stilu reli trkača i LED dnevna svetla.

 

 

Plastično oivičenje donjih ivica je sveprisutno, a automobil je u tipičnoj Alpine plavoj boji, s kontrastnim tamnim krovom. Svetlija nijansa može da se vidi na kočnim čeljustima, iza velikih crnih naplataka, kao i na stranama krovnog spojlera.

 

 

Broj „5“ je digitalno ugraviran u naslone na glavu prednjih kadica, koje krase dvostruki plavi šavovi i metalni trim. Naravno, ovo je preliminarni render, tako da ćemo morati malo da sačekamo na konačni uvid.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Ovo je dobra priča za one koji vole performanse, priča skuplja od regularnog R5 ali ne preskupa da se ne može kupiti, dimenzije takve da se može svaki dan koristiti, i to će uzrokovati tražnju koja je solidno veća od čistokrvnih Alpine modela a opet dovoljno malu da to može izdržati maloserijski brend i po proizvodnji i po ekskluzivnosti. 👍

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery