AktuelnoVesti

Alfa Romeo Tonale – „procurele“ ključne informacije

2.62KPregleda

Alfa Romeo Tonale je već izvesno vreme u pripremi. Dva puta je odlagan zbog zahteva za poboljšanjem performansi i globalne nestašice čipova.

 

Ovaj krosover pozicioniran ispod Stelvija, trebalo bi da debituje u prvom kvartalu 2022.

 

To naravno nije sprečilo automobilsku „špijunažu“. Zahvaljujući poljskom magazinu Spider’s Web Autoblog, nekoliko informacija u vezi s Tonaleom je otkriveno pre oficijelnog objavljivanja podataka. Specifikacije su iz interne prezentacije, kažu Poljaci.

 

Najbezbednije je informacije uzeti s blagom rezervom, budući da ništa nije zvanično potvrđeno za sada,  a radi se o važnim podacima, uključujući snagu PHEV pogonskog sklopa, koji će pogoniti perjanicu.

 

U smislu veličine, Alfa Romeo Tonale ima međuosovinsko rastojanje od 2.636 milimetara, što potvrđuje „rodbinske veze“ s Jeep Compassom u smislu podele platforme. Tonale će biti dugačak 4.528 milimetara, širok 1.835, i visok 1.604 milimetra.

 

Poređenja radi, veći Stelvio je dugačak 4.687, širok 1.903 i visok 1.648 milimetara, dok mu je međuosovinski razmak 2.818 milimetara.

 

Naravno, pogonske opcije predstavljaju najsočniji deo procurelih informacija. U ponudi će biti 1,6-litarski turbodizel sa 130 ks. Benzinske varijante će takođe posedovati turbopunjače, s tim što će isporučivati 130, odnosno 160 konja. Potonji će raspolagati MHEV tehnologijom.

 

„Plug-in“ hibridni sistem je rezervisan za perjanicu u ponudi, koja će isporučivati 240 ks i pogon na sve točkove, zahvaljujući elektromotoru  postavljenom na zadnju osovinu. Ako vam ove brojke zvuče poznato, to je zato što su identične Jeep Compassu 4xe, mada ne mora da znači da će PHEV verzije Alfe i Jeepa biti u potpunosti identične.

 

S tim u vezi, čisto električna autonomija tek treba da bude obelodanjena, a za očekivati je da bude bolja od Compassovih 49 kilometara, i to za čitavih 30 kilometara.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery