AktuelnoVesti

Alfa Romeo obeležava 111. godišnjicu lansiranjem Giulia GTA i GTAm modela (VIDEO)

1.29KPregleda

Jun 24., bio je poseban dan u automobilskoj istoriji. Davne 1910., Alfa Romeo je stupila na scenu kao marka koja će kreirati jedan od najvećih kultova u industriji.

 

To znači da je 111 godina prošlo otkada je Alfa postala jedan od glavnih igrača na automobilskoj sceni. Jedina stvar koja ju je usporila bili su svetski ratovi i naravno ekonomske krize. Sada, nekoliko događaja je u pripremi, koji će obeležiti godišnjicu.

 

 

Glavnu stvar čini isporuka prvih Giulia GTA i GTAm modela, ograničene serije od 500 jedinica. Godišnjica takođe koincidira s VN Austrije koja se održava ovog vikenda. U duhu ovog događaja, Alfa je ukrasila Museo Storico Alfa Romeo „gomilom“ crvenih automobila, pa čak je i organizovala neke aktivnosti za javnost i privatno uživanje.

 

 

S obzirom da su brojni ljubitelji automobila inspirisani Alfom, a neki od njih imaju dovoljno novca da priušte Giuliju GTA i GTAm, strpljenje im se konačno isplatilo. Isporuka prvih 500 jedinica treba da započne i usreći malobrojne. I GTA i GTAm su opremljeni istim 2,9-litarskim V6 Bi-Turbo motorom s 540 ks. Ova „italijanska zver“ trenutno ima najbolji odnos snage i radne zapremine u klasi, 187 ks po litru. Dakle, ovde se radi o sedanu legalnom za svakodnevni saobrćaj, koji do „stotke“ ubrzava za 3,6 sekundi.

 

 

S uključivanjem ugljeničnih vlakana, aluminijuma i drugih lakih legura u priču, uz 50 godina iskustva na trkačkim stazama koje je doneo Sauber Engineering, dobijamo proizvod od kojeg će svakom automobilskom entuzijasti poteći „voda na usta“.

 

Jedina razlika između ova dva modela se ogleda u masi, zbog uklanjanja zadnje klupe i zamene nekih drugih komponenti karoserije na GTAm. Ovaj model je takođe opremljen Sabelt sportskim sedištima s vezivanjem u šest tačaka i  „roll-barom“. Ukupno, GTAm raspolaže 100 kilograma manjom masom od Giulije Quadrifoglio, na kojoj su GTA i GTAm bazirane.

 

 

Ukoliko imate viška 143.000 evra plus PDV, možete priuštiti Giuliju GTA, a uz dodatnih 4.000 evropskih novčanica, dostupna je GTAm.

 

 

Ono što je takođe posebno u vezi s godišnjicom su događaji organizovani u muzeju. Pored toga što će posetioci moći da dobiju uvid u kompletnu istoriju marke iz Milana i uživaju u pogledu na bezbrojna vozila, Alfa Romeo u program uključuje interaktivan link uživo s vozačima F1 tima, Kimijem Raikonenom i Antoniom Đovinacijem.

 

 

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery