AktuelnoVesti

Udružuju se Honda, Nissan i Mitsubishi

1.5KPregleda

Veliko povezivanje u Japanu, bez Mazde pred kojom su teške godine

 

 

Pre nekoliko dana Rojters je objavio najavu iz Mitsubishija da se pridruži tehnološkom savezu Honde i Nissana koji je nastao početkom ove godine

 

 

Potez Mitsubishija kao najmanjeg igrača je logičan jer su mu sa oko 1 milion proizvodenih vozila u 2023. šanse za opstanak kroz nove tehnologije postajale sve manje.

 

Za sada ovaj sporazum predviđa strateško partnerstvo i saradnju u oblasti elektrifikacije vozila, zajednički razvoj softvera, zajedničku proizvodnju velikog broja tehničkih komponenti i po svemu sudeći korištenje zajedničkih platformi za EV i autonomna vozila.

 

Razloga za uzbuđenje ima, jer zbirna proizvodnja ova tri brenda iznosi oko 8 miliona automobila godišnje, čime bi kako-tako parirali Toyoti sa preko 12 miliona proizvedenih vozila.

 

Upravo ovaj potez tri velike japanske kompanije, ukazuje na činjenicu da su pred preostalom Mazdom koja insistira na samostalnosti teški dani. Opstati danas na glibalnom tržištu kao solo igrač je nemoguća misija, ukoliko se prati tehnološki razvoj umesto prodaje davno prevaziđene tehnologije.

 

 

BONUS VIDEO: Urednički par Piroški otkriva zašto je Mazda CX-5  automobil iz prošlog milenijuma

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery