AktuelnoVesti

Audi Sphere trio prethodi automnom kupeu, SUV-u i limuzini

1.11KPregleda

Audi „zadirkuje“ javnost s tri nova koncepta, za koje šefovi kažu da su demonstracija vizije budućnosti po pitanju tehnologije autonomnog kretanja.

 

Tri studije su nazvane Sky Sphere, Grand Sphere i Urban Sphere, a trebalo bi da budu predstavljene tokom sledeće godine. Bliže informacije su u formi video klipa na društvenoj mreži LinkedIn pružili šef prodaje Audija, Henrik Venders i šef dizajna Mark Lihte.

 

Venders je vozila nazvao „konceptualnim automobilima koji oduzimaju dah, koji će revidirati mobilnost kakvu poznajemo danas“, dodavši da su dizajnirani da obezbede „jedinstveno prvoklasno iskustvo“.

 

Skeč Sky Spherea otkriva dugačku, elegantnu siluetu, i što je neobično za jedan elektromobil, produženu haubu. Venders za ovaj model kaže da u isto vreme pruža sjajno vozačko iskustvo i mogućnost autonomne vožnje, sugerišući da se radi o nekoj formi sportskog kupea s dvoje vrata.

 

Prikaz Grand Spherea daje uvid u elegantni grand turer, koji takođe karakteriše produžen prednji deo, ali i nešto veća karoserija u odnosu na Sky Sphere. Lihte kaže da se ovde sve vrti oko fascinantne pojave i osećaja visoke klase za sva čula.

 

 

Urban Sphere je kompaktniji i „kutijastiji“, podsećajući na Audijev AI:ME koncept kompaktnog SUV-a. Venders ga je opisao kao „privatni prostor u urbanom okruženju, digitalno povezan i društven, savršeno centriran oko vas“.

 

 

Audi nije pružio detalje kada će Sphere koncepti biti prikazani ili koliko će blisko biti povezani s budućim serijskim modelima. Marka iz Ingolštata trenutno širiš ponudu e-tron elektromobila i radi na naprednom Artemis projektu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery