AktuelnoVesti

Raritet: Honda Civic Type R Mugen RR se prodaje za preko 100.000 evra

2.73KPregleda

Cena je prilično „paprena“ za jedan Type R, ali ovde se radi o nečemu više od Civica s crvenim bedžom.

 

Kada FD2 Honda Civic Type R dostigne cenu od 100.ooo evra, onda znamo da je reč o nečemu posebnom. Zapravo, ovaj model iz Velike Britanije je još skuplji, a razlog je taj što se ne radi o redovnom Civicu s crvenom oznakom, već Civicu Type R Mugen RR, jednom od samo 300 primeraka koji su napravljeni za japansko tržište. Trenutno se prodaje.

 

 

Šta je tako posebno u vezi s ovim Hondinim raritetom? Pored ekskluzivne „Milano“ crvene boje, FD2 Civic Type R Mugen RR odlikuje manja masa, spuštena na 1.255 kilograma, kao i nekoliko komponenti od ugljeničnih vlakana, pored aluminijumske haube.

 

 

Takođe su za Mugen RR ekskluzivne i Recaro SP-X trkačke kadice, kao i drugi elementi enterijera. Garnitura posebnih 18-inčnih Mugen naplataka sa sedam paoka, takođe je standardna, a ne treba zaobići ni originalne Mugen RR oznake unutar kabine i na karoseriji.

 

 

Dotični model je pogonjen 2,0-litarskim motorom pojačanim na 240 ks i 218 Nm, uz instalaciju specijalnih Mugen komponenti, kao što su bregasta vratila, izduvni sistem i ECU. Naravno, menjač je šestostepeni manuelni.

 

 

Mada na tržištu polovnjaka ima Mugen RR primeraka, ovaj se od ostalih razlikuje po tome što je veoma malo prešao. Naime, prevalio je tek 52.946 kilometara, što po Hondinim standardima znači da je tek „razrađen“. Od toga je samo 440 kilometara vožen na britanskim putevima.

 

Pored automobila, kupci dobijaju originalni Mugen RR novčanik za dokumenta i originalnu japansku servisnu knjižicu.

 

 

Cena nije niska. Automobil košta 89.990  funti (oko 105.000 evra). Međutim, ipak se radi o broju 24 od samo 300 proizvedenih primeraka.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery