Vesti

Škoda Scala i Kamiq od sada sa 1.5-litarskim TSI agregatom!

Agregat sa tehnologijom aktivnih cilindara

Škoda Scala i Kamiq 1.5 TSI
1.77KPregleda

Škoda je danas proširila ponudu za Scala i Kamiq modele novim benzinskim agregatom. Taj agregat već koriste brojna vozila koja su nastala pod okriljem Volkswagen grupacije.

Škoda Scala i Kamiq 1.5 TSI

Reč je o 1.5-litarskom TSI agregatu koji razvija 148 KS (110 kW) i 250 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je kao opcija dostupan sedmostepeni automatski menjač.

Takođe, ova pogonska jedinica ima tehnologiju “aktivnih cilindara”. Taj sistem može ugastiti dva od četiri cilindara kako bi se smanjila potrošnja goriva, ali i emisija štetnih gasova. Kako navode predstavnici češkog proizvođača, prosečna potrošnja ovog agregata je između 5,4 i 6,8 litara na 100 kilometara (sa manuelnim menjačem), odnosno između 5,7 i 6,5 litara sa automatskom transmisijom. Emisija štetnih gasova se kreće između 122 i 152, odnosno 130 i 148 g/km.

Škoda Scala - Vrele Gume TEST

Škoda Kamiq je dostupan i sa opcionalnim “Chassis Control” sistemom. On omogućava dva podešavanja za vešanje. Ovaj sistem je dostupan i na modelu Scala, gde se klirens smanjuje za 15 mm.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery