Vesti

Predstavljamo vam Tushek TS 900 H Apex – hiper automobil iz Slovenije!

Ovaj hibridni hiper automobil razvija čak 937 konjskih snaga!

Tushek TS 900 H Apex
1.79KPregleda

Mali proizvođač automobila iz Slovenije, kompanija po imenu Tushek, predstavila je svoj novi hiper automobil po imenu TS 900 H Apex!

Tushek TS 900 H Apex

Još 2012. godine, kao start-up kompanija, Tushek je predstavila model po imenu Renovatio T500. Taj automobil je predstavljen na jednom od događaja u Velikoj Britaniji. Međutim, iako je taj model izgedao sjajno, o njemu, kao i samoj kompaniji Tushek se više nije čulo… Svi su jednostavno pretpostavili da je Tushek samo još jedna u nizu kompanija koja obećava ekstremne performanse, ali da obećanje ne može da ispuni. Budimo iskreni, takvih kompanija ima zaista puno.

Međutim, u avgustu 2019. godine kompanija Tushek je izašla “ iz tame“, te će, takođe u Britaniji, predstaviti svoj novi hiper automobil. Reč je o hibridu, koji bar na papiru deluje fenomenalno. Ovaj automobil je već predstavljen putem interneta, te su nam dostupne fotografije i detalji o njemu.

Njegovo srce je 4.2-litarski V8 agregat uparen sa dva elektromotora. Maksimalna izlazna snaga ovog pogonskog sklopa je 937 „konja“ i 1.400 Nm obrtnog momenta. Agregat je uparen sa šestostepenom sekvencijalnom, trkačkom transmisijom. U saopštenju kompanije Tushek se navodi da TS 900 H Apex iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,5 sekundi. Takođe, navodi se da on postiže maksimalnu brzinu od 379 km/h. Sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju TS 900 H Apex može da pređe do 49 kilometara.

 

Tu su i veliki Brembo kočioni diskovi i kočiona klešta. Automobil je postavljen na Pirelli Trofeo Series R pneumatike i težak je svega 1.410 kilograma. Impresivno za performantni hibrid, zar ne?

U svakom slučaju, čekamo premijeru da vidimo šta će se dalje dešavati sa ovom automobilom. Da li će on zaista imati ove impresivne figure, ili će postati samo još jedan zaboravljeni „wannabe“.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery