970_250_eko
Vesti

Najpoznatiji Ferrari F40 LM ide na aukciju

Očekuje se da će se prodati za milione

Ferrari F40 LM
803Pregleda

I vrapci na grani znaju da je Ferrari F40 jedan od najspecijalnijih super automobila u istoriji autoindustrije. Međutim, znamo li koji je još specijalniji model? Naravno, reč je o modelu Ferrari F40 LM.

Ferrari F40 LM

Ovo je verovatno jedan od najprepoznatljivijih Ferrari F40 LM modela na svetu. Sa brojem šasije 74045, ofarban u “French Racing” plavu boju, ovaj model će se naći na aukciji 6. februrara. Kuća koja organizuje aukciju je naravno, RM Sotheby, a ona će biti održana u Parizu.

Na fotografijama je jedan od svega 19 primeraka modela Ferrari F40 kojeg je konstruisao Michelotto. Bez obzira na to da li je u LM ili Competizione specifikaciji, ovaj model poseduje veće IHI turbo punjače, napredni Weber-Marelli sistem ubrizgavanja goriva, unapređene kočnice, transmisiju prilagođenu trkama i kruću šasiju. Pretpostavlja se da ovaj model razvija preko 700 konjskih snaga. Standardni Ferrari F40 razvija 471 konjsku snagu.

Model sa brojem šasije 74045 je treći Ferrari F40 model koji je proizveden od strane komapnije Ferrari. On se koristio kao prototip pre nego što je prešao u vlasništvo kompanije Michelotto.

Ovaj automobil ima dugu i bogatu istoriju na rkama. Bio je učesnik trke “24 časa Le Mana” dva puta, 1995. i 1996. godine (12. mesto u generalnom i 6. mesto u GT1 klasi 1995. godine). Pobednik je trke Anderstorp 4 časa, i nekoliko puta je bio među prva tri mesta u Global GT Seriji.

Opisan je kao da je u savršenom stanju, spreman da učestvuje u “vintage” trkama. Među tim trkama je i Club GT Competizioni, oficijalni program kompanije Ferrari.

Kupac ovog Ferrari F40 LM modela će dobiti i oridinalnu kutiju menjača i set rezervnih točkova. Procenjuje se da će se ovaj model prodati po ceni između 4,5 i 5,5 miliona evra.

Ferrari F40 LM

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery