Vesti

Konačno stiže i Tesla Model 3 od 35.000 dolara!

Sa jednim punjenjem će moći da pređe do 354 kilometara

Tesla Model 3
1.44KPregleda

Nakon skoro dve godine od kada je počela prodaja Model 3, Tesla je najavila da na tržište konačno stiže i uvodna varijanta od 35.000 dolara. Ta cena može biti i znatno manja na nekim tržištima uz subvencije.

Tesla Model 3

Kada je pre nekoliko godina ekscenrični osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, najavio električni automobil koji će koštati 35.000 dolara, a koji će sa jednim punjenem moći da pređe značajni broj kilometara, retko ko mu je poverovao…

Međutim, Model 3 je premijerno predstavljen 2017. godine, najpre u skupljoj, bogatije opremljenoj varijanti. Nakon njega je stigla i nešto jeftinija verzija, i Tesla je konačno povćala kapacitet proizvodnje. Ilon Mask i Tesla su ispunjavali svoja obećanja, a sumnje u Model 3 od 35.000 dolara su počele da jenjavaju. Sada, dve godine i nekoliko prevaziđenih prepreka kasnije, stiže i ta opcija. I to ranije nego što su očekivali i sami ljudi iz američke kompanije.

Tesla Model 3

Kao što smo već napisali, uz subvencije će ovaj model biti još jeftiniji. Na primer, u Masačusetsu će ovaj model uz subvencije biti jeftiniji za čak 6.250 dolara. Tako će tamo najjeftiniji Model 3 praktično koštati 28.750 dolara.

Tesla Model 3 „Standard Range“ i „Standard Range Plus“

Naime, uvodna verzija Teslinog Model 3 nosi oznaku „Standard Range“. On, u poređenju sa skupljim modelima nudi manji domet kretanja sa jednim punjenjem. Tako će on sa punim baterijama moći da pređe i do 354 kilometara. Takođe, enterijer ovog modela je daleko slabije opremljen. Sedišta su presvučena tkaninom, volan i sedišta se podešavaju manuelno, navigacija ima manje funkcija, a i ozvučenje je skromnije. Ali bez kompromisa ne bi bilo ni niže cene.    

U svakom slučaju, Tesla Model 3 u ovoj konfiguraciji iz mesta do 96 km/h ubrzava za 5,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 209 km/h.

Tesla Model 3

Pored „Standard Range“ verzije, Tesla kupcima nudi i nešto bogatije opremljenu i malo skuplju „Standard Range Plus“ varijantu. On sa jednim punjenjem može da pređe i do 386 kilometara. Tu su i elektropodesiva prednja sedišta sa grejačima, unapređeno ozvučenje, LED svetla za maglu i još mnogo toga. Ovaj model će se prodavati po ceni od 37.000 dolara (bez subvencija). On od 0 do 96 km/h ubrzava za 5,3 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 225 km/h.

Pored ove informacije stigla je i vest da Tesla namerava da prodaju svojih automobila u potpunosti obavlja putem interneta. Zahvaljujući tome, cene modela će biti niže za oko 6%, naveli su predstavnici kompanije.

Što se Tesla Model 3 u uvodnoj varijanti tiče, ona se već može naručiti na Teslinom sajtu. Prve isporuke očekuju se već tokom marta.

Tesla Model 3

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery