Vesti

VW Passat Variant R-Line – novo ograničeno izdanje

Premijera na Sajmu automobila u Ženevi

VW Passat Variant R-Line
2.07KPregleda

Premijerom novog VW Passat Variant R-Line, Volkswagen je „ubio dve muve jednim udarcem“. Naime, ovim modelom je obeleženo lansiranje restilizovane verzije modela Passat na tržište, i obeleženo je to što je prodato skoro 30 miliona primeraka od kada je počeo da se proizvodi ovaj porodični model.

VW Passat Variant R-Line

„Javna“ premijera je najavljena za Sajam automobila u Ženevi, a prodaja startuje za dva meseca. Proizvodnja će biti ograničena na 2.000 primeraka. Ovaj model se može naručiti ili sa dizel agregatom koji razvija 237 konjskih snaga (176 kW9 ili sa benzincem koji razvija 268 „konja“ (200 kW). Svaki od njih poseduje 4Motion sistem upravljanja svim točkovima.

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu, Passat Variant R-Line je ofarban u „Moonstone“ sivu boju. Ističu se i detalji sjajno crne boje, kao što su krov, okviri prozora i farova, zadnji difuzor i alu felne veličine 19 cola. „Šine“ na krovu, poklopci retrovizora, spojler i LED zadnje svetlosne jedinice su takođe crne boje.

VW Passat Variant R-Line

Sličan stil se nastavlja i u kabini u kojoj dominira crna boja. Tu su R-Line sportska sedišta presvučena Nappa kožom, čelične „papučice“ i novo ambijentalno osvetljenje.

Predstavnici Volkswagena navode da je ovo ograničeno izdanje opremljeno novom tehnologijom. To znači da je tu „Digital Cockpit“, ekran infotejnment sistema dijagonale 9,2 inča sa integrisanim čitačem SIM kartice i slično.

VW Passat Variant R-Line

Deo R-Line paketa opreme su i LED Matrix farovi, sistem kamera i DDC (adaptivni sistem kontrole amortizera). Tu su i drugi sistemi za bezbednost i asistenciju vozaču.

Naravno, što se tiče R-Line paketa opreme, on neće biti rezervisan isključivo za ovo ograničeno izdanje. On će moći da se dobije i uz regularan model u sedan ili karavan varijanti  po dodatnoj ceni.

VW Passat Variant R-Line

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery