Vesti

VW želi električni SUV koji će biti konkurent Wrangler-u i Defender-u?

Na tržištu od 2021. godine!?

VW I.D. SUV
2.01KPregleda

VW u planu već ima nekoliko električnih modela koji će nositi I.D. oznaku. Međutim, po svemu sudeći, ovaj nemački gigant planira još jedan model, i to u formi električnog SUV-a. Plan je da taj model bude konkurent automobilima kao što su Land Rover Defender i Jeep Wrangler.

VW I.D. SUV

Mogućnost kreiranja takvog modela je najavio šef strategije brenda VW, Majk Host. On je u jednom intervjuu naveo: “Taj segment još uvek nije prenatrpan. Zamislite samo. Robusan električni automobil koji obožava ogrebotine i nosi ih kao znak hrabrosti”.

Host trenutno pokušava da ubedi zvaničnike nemačkog koncerna da kreiranje takvog modela ima pozitivne strane. Upravo zbog toga je on objavio nekoliko crteža ovog modela, kako bi video povratnu informaciju javnosti.

On želi da VW kreira električni SUV “za sve namene”. Iz tog razloga njegov projekat ima jednostavan enterijer, krutu karoseriju i delove od plastike. Tu su i vodootporni ekrani infotejnment sistema.  

VW I.D. SUV

Ovaj model bi, naravno, bio baziran na MEB platformi koja je namenjena isključivo elektirčnim vozilima. Već znamo da će na toj platformi biti baziran veliki, luksuzni SUV. Zbog toga Host smatra da kreiranje gore opisanog vozila ne bi predstavljalo neki veliki i zahtevan poduhvat. Po njegovoj viziji, taj model bi se prodavao u verzijama sa 3 i 5 vrata.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery