Vesti

VW T-Cross od sada i sa novim agregatom!

Jači nego ikad

VW T-Cross
2.66KPregleda

Najmanji SUV kompanije Volkswagen, T-Cross, od nedavno je dostupan i sa još jednom pogonskom jedinicom. VW T-Cross sa novim agregatom će biti na vrhu ponude kada je u pitanju taj model.   

VW T-Cross

Naime, novi, najjači VW T-Cross će se u Nemačkoj prodavati sa početnom cenom od 25.690 evra. To je za skoro 7.000 evra više nego što košta uvodni model!  Pokreće ga 1.5-litarski TSI agregat koji razvija 148 KS (110 kW) i 250 Nm obrtnog momenta. Ta pogonska jedinica je povezana sa sedmostepnim DSG menjačem.

Novi, najsnažniji T-Cross nije GTI ili R varijanta, ali ima solidne perdormanse za SUV njegovih dimenzija. Iz kompanije navode da on od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,5 sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 200 km/h.

VW T-Cross

Pored novog pogonskog sklopa, T-Cross je dobio i pregršt nove opreme. Tu se misli na bežični punjač za mobilne telephone i četiri USB porta, dok je digitalna instrument tabla dostupna kao opcija.

Mesto za noge putnika na zadnjoj klupi se može povećati zahvaljujući zadnjim sedištima sa klizačima. Kada su ona povučena skroz pozadi zapremina prtljažnika je 385 litara, a kada su skroz napred, onda je zapremina 455 litara. Obaranjem zadnjih sedišta kapacitet prtljažnika raste na 1.281 litar.

VW T-Cross je sada dostupan i sa brojnim sistemima za sistenciju vozaču. Tu se ubraja autonomno kočenje u hitnim slučajevima sa sistemom monitoringa pešaka. Vredi pomenuti još i sistem nadgledanja mrtvih uglova, sistem održavanja vozila u jednoj traci i slično…

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery