Vesti

VW ID.3 prototip uslikan u Štutgartu!

Bez gotovo ikakve kamuflaže!

VW ID.3
1.77KPregleda

Osim činjenice da smo imali prilike da model VW ID.3 vidimo u formi koncepta, nemački proizvođač je prilično dobro skrivao serijsku verziju ovog modela. Naime, svi prototip modeli koje smo imali prilike da vidimo su bili prekriveni jakom kamuflažom.

VW ID.3

Međutim, danas se to promenilo. Naime, ispred kuće automobilskog novinara Grega Kejbla u Štutgartu se nedavno parkirao jedan VW ID.3, bez gotovo ikakve kamuflaže. Naravno, on je iskoristio priliku i uslikao ovaj automobil, a zatim je fotografije podelio na svom Twitter profilu.

Uz opis fotografija, Greg je napisao: „Volkswagen ID.3 bez gotovo ikakve kamuflaže se upravo parkirao ispred moje kuće u Štutgartu…“.

Fotografije su ubrzo „pokupili“ automobilski sajtovi poput Autocar i InsideEVs, te su one našle put i do nas. Na njima vidimo najavljeni električni hečbek kompanije Volkswagen sa malo kamuflažne trake na prednjem i zadnjem delu.

VW ID.3

Prošlog meseca smo saznali da je VW dobio preko 20.000 rezervacija za ovaj automobil. Polovina tih rezervacija je stiglo u roku od 24 časa nakon što su knjige porudžbina otvorene. Nemački proizvođač očekuje da do Sajma automobila u Frankfurtu ima preko 30.000 poručenih VW ID.3 modela.

Ranije smo saznali da će se ovaj model prodavati u tri konfiguracije. Uvodni model će imati bateriju kapaciteta 45 kWh i autonomiju od 330 kilometara sa jednim punjenjem. Oni koji žele nešto veću autonomiju će moći da kupe model sa baterijom od 58 kWh. Taj model će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 420 kilometara puta. Na kraju, najskuplji VW ID.3 model će imati bateriju od 77 kWh. On će sa jednim punjenjem moći da pređe do 550 kilometara puta.

Prvih 30.000 primeraka ovog modela koji će biti proizvedeni će zapravo biti specijalni VW ID.3 1ST modeli opremljeni baterijom srednjeg kapaciteta. Ti modeli će biti dostupni u četiri boje i sa tri paketa opreme. Oni će takođe imati veće točkove, glasovnu kontrolu i navigaciju.

VW ID.3

Fotografije: Greg Kejbl/Twitter

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery