AktuelnoEco GreenVesti

VW ID.3 GTX „hot heč“ ulazi u serijsku proizvodnju

3.26KPregleda

Mogao bi da debituje već sledeće godine.

 

Ranije u toku ove godine, Volkswagen je skinuo veo s ID.X koncepta, performantnog hečbeka s 333 ks i pogonom na sve točkove. Nije bilo potvrde o njegovoj eventualnoj serijskoj proizvodnji, ali je šef Volkswagena, Ralf Brandšteter, tokom Salona automobila u Minhenu potvrdio da će se to desiti. Biće nazvan ID.3 GTX, a mogao bi da debituje sledeće godine.

 

Ujedno predstavljaće treću performantnu ponudu VW-ovog ID brenda. Međutim, najverovatnije neće posedovati pogonski sklop koncepta. Umesto toga, očekuje se da Volkswagen instalira dualnu motornu postavku iz ID.4 GTX. U slučaju krosovera, snaga iznosi 299 konja. To je slabije od koncepta, ali ne mnogo. Dodatna snaga bi trebalo da obezbedi bolje performanse u odnosu na veći i teži ID.4 GTX, koji do 100 km/h ubrzava za 5,3 sekunde.

 

ID.X koncept takođe može da se pohvali značajnim smanjenjem mase, čak i uz prisustvo dva elektromotora. Naime, on je čak 200 kilograma lakši u odnosu na standardni serijski model. Međutim, nije jasno da li će isti princip biti primenjen na serijski paket ID.3 GTX-a. Još nešto što verovatno neće biti preneseno s koncepta je „drift“ režim.

 

Brandšteter nije rekao kada će ID.3 GTX biti oficijelno predstavljen, mada je spomenuo da se to neće desiti ove godine. To nas ostavlja u uverenju da će do premijere doći tokom 2022.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery