Tjuning

VW Golf iz osamdesetih protiv modela Audi RS7, RS3 i R8 V10!

"Drag" trke

VW Golf na "Drag" trkama
2.84KPregleda

Uvek je nešto posebno kada vidimo kako je neki stari hečbek bolji od nekih od najperformantnijih automobila koji trenutno dominiraju na tržištu. Legendardni VW Golf druge generacije je jedan od tih hečbek modela.

VW Golf na "Drag" trkama

Naime, VW Golf Mk2 je nedavno snimljen na popularnim „drag“ trkama. On je modifikovan u velikoj meri. Svakako se ističu paneli karoserije izrađeni od ugljenikovih vlakana. Ipak, ono što je najimpresivnije se nalazi ispod haube.

Naime, ispod haube ovog VW Golf modela se krije mali 1.8-litarski četvorocilindraš koji razvija čak 730 KS. Izvanredno je to što se sva ta snaga šalje samo prednjim točkovima. Uprkos tome, vlasnik je imao dovoljno hrabrosti da odmeri snage sa modelima Audi RS7, Audi RS3 i Audi R8 V10 Spyder.

Ono što ne iznenađuje jeste činjenica da se tjunirani Golf mučio prilikom starta u odnosu na svoje rivale. Međutim, jednom kada se snaga na točkove počela prenositi bez da se točkovi okreću u mestu, ovaj Golf je bio brži od svih gore navednih modela iz Ingloštata. On je jednom prilikom dostigao maksimalnu brzinu od 273,34 km/h!

VW Golf na "Drag" trkama

Naravno, nisu samo stari Golf modeli popularni među ljubiteljima tjuninga. Njihovu pažnju sve više privlače i novije generacije, a posebno njihove GTI i R varijante.

Tako na primer kod modela Golf R ogromna snaga u kombinaciji sa pogonom na svim točkovima i DSG transmisijom obećava ekstremne performanse.

Izvor: YouTube/cvdzijden

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery