AktuelnoVesti

Vučić i Tavareš – oči u oči

1.76KPregleda

Predsednik Vučić i Tavareš iza zatvorenih vrata rešavaju sudbinu Fiata u Srbiji

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas sa rukovodstvom kompanije Stelantis (Stellantis), koju će predvoditi izvršni direktor Karlos Tavareš  

 

Moglo bi se slobodno reći, danas je taj dan koji čekamo godinama. Rešenje pitanja sudbine Fiata u Srbiji.

 

Dogovor između kompanije Stelantis (vlasnik Fiata) i Republike Srbije je izdignut na najviši nivo, jer već pre doručka u 8.30 počinje zvaničan sastanak Predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Karlosom Tavarešom, izvršnim direktorom kompanije Stelantis.

 

Oni koji prate automobilsku industriju znaju da se CEO Stelantisa Tavareš vrlo retko pojavljuje u javnosti i to samo po najbitnijim temama. Upravo njegov dolazak na noge Aleksandru Vučiću, u Predsedništvo Srbije, ukazuje na činjenicu da se „iza brda“ sprema nešto veliko.

 

 

Za sada je potpuno neizvesno koji bi novi model Fiata (ili Peugeot/Opela) mogao da se proizvodi u Kragujevcu budući da zbog tehnoloških ograničenja ova fabrika nije trenutno u mogučnosti da proizvodi električna vozila pa i same najave da bi to mogao biti model Pande ne drže vodu.

 

Verovatno će se proizvodnja usmeriti na neki potpuno novi model grupacije ili hibridnu verziji Fiata 500L, što bi opet samo po sebi bilo rešenje „kratkog daha“ budući da je 500L kao takva koncepcija modela potpuno izvan tržišnog fokusa.

 

Ostaje još da sačekamo par sati i saznamo rešenje stanja kragujevačkog giganta ali i smer ekonomske budućnosti dobrog dela Šumadije.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery