Vesti

Volvo i Isuzu formiraju alijansu!

Sporazum će biti potpisan tokom sledeće godine!

Volvo i Isuzu
1.5KPregleda

Volvo i Isuzu najavili su sporazum kojim će formirati stratešku alijansu kada su u pitanju komercijalna vozila.

Volvo i Isuzu

Ovaj sporazum podrazumeva da Volvo grupa prebaci potpuno vlasništvo nad UD Trucks kompaniji Isuzu Motors. To će Isuzu koštati oko 2.3 milijardi dolara, i pomoći će im da ostanu na putu razvoja i kreiranja električnih i autonomnih kamiona.

“Volvo grupa i Isuzu Motors imaju već jaku vezu kada su u pitanju kamioni srednjih dimenzija u Japanu. Ta veza je bazirana na međusobnom poštovanju, deljenju istih vrednosti i win-win duhu”, rekao je Martin Landštet, predsednik Volvo grupe.

“Vidimo veliki potencijal da proširimo našu saradnju. I to kada su u pitanju tehnologija, prodaja i usluge i sve druge oblasti u kojima možemo napredovati. Sve zarad koristi naših klijenata i poslovnih partnera. Naše kolege iz UD Trucks su uradile odličan posao tokom prethodnih godina. Prema tome, alijansa otvara vrata ka uspešnom putovanju”, dodao je on.

Pored prodaje UD Trucks, strateška alijansa podrazumeva i da će Volvo i Isuzu razmenjivati tehnologiju. Takođe, ove dve kompanije žele da istraže dodane oblasti u kojima postoji mogućnost za jaču saradnju.

Potpisivanje sporazuma se očekuje sredinom sldeće godine, dok će transakcija vlasništva nad UD Trucks kompanijom biti završena do kraja 2020. godine.

“Isuzu Motors i Volvo grupa čvrsto veruju u poslovne prilike i sinergiju između njih”, rekao je predsednik Isuzu Motors Limited kompanije, Masori Katajama.

Volvo i Isuzu

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery