AktuelnoEco GreenVesti

Volkswagen menja naziv u Voltswagen?

1.97KPregleda

Volkswagen of America će postati Voltsvagen of America u aprilu, sudeći po saopštenju za medije, nakratko dostupnom na internet stranici ovog proizvođača automobila. U međuvremenu, dotični dokument je uklonjen.

 

S obzirom na tajming, očigledna početna reakcija je da je reč o prvoaprilskoj šali u cilju promovisanja električnih automobila. Međutim, neimenovana osoba bliska dešavanjima je izjavila da se ne radi samo o šali, jer je dotični insajder za USA Today rekao da će promena biti permanentna.

 

Uprkos ovim anonimnim izjavama, postoji dobar razlog da budemo sumnjičavi u vezi s promenom imena Volkswagen u „Voltswagen“ bilo koji duži vremenski period. Na prvom mestu, u Američkom zavodu za zaštitu patenata nema zaštićenog naziva „Voltswagen“.

 

Takođe rebrendiranje je skupo. Svaka referenca vezana za kompaniju morala bi da se menja, bez obzira da li se radi o internetu ili čitavoj gomili dokumenata koje prodavci koriste u prodaji automobila.

 

VW i dalje prodaje mnoge automobile koji nemaju elektrifikovane varijante. Dok su mnogi elektromobili na putu, jedini trenutno dostupan preko „velike bare“ je ID.4. Pored toga, šef VW-a, Ralf Brandšteter, nedavno je rekao da će kompaniji još izvesno vreme biti neophodni motori s unutrašnjim sagorevanjem, sugerišući da će Golf, Passat, T-Roc i Tiguan formirati jezgro te ponude. Čini se preuranjenim za bilo kakvo rebrendiranje Volkswagena budući da i dalje proizvodi više konvencionalnih nego električnih modela.

 

Jedna mogućnost je da se radi o privremenoj promeni. To čak i nije bez presedana. Naime, 2003., Volfsburg, gde je sedište Volkswagena, nakratko je postao Golfsburg, kada je obeleženo lansiranje pete generacije Golfa.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery