AktuelnoVesti

Višestruko skuplja parking kazna za strance

1.23KPregleda

Ko i kako naplaćuje “Dnevnu parking kartu” u Beogradu?

 

 

Dok su vozovi preko Male Krsne išli okolo naokolo prema Skopju, putevi naplate “Dnevne parking karate” Parking Servisa Beograd idu čak preko Londona.

 

 

Domaći vozači da ne brinu, ako ne plate na vreme zaskočiće ih moderne zulumdžije, izvršitelji sa naplatom kazne i bezmalo desetostrukim dodatnim iznosom za “usluge i nagrade i uplaćen avans”. Tako “dnevna karta” sa 1.900 dinara poskupi sa svim troškovima na bezmalo 19.000.

 

 

Ako kao stranac što slučajno, što namerno, zanemarite da platite izdatu dnevnu parking kartu u Beogradu, po tom pitanju pravda je nešto sporija ali dostižna i svakim pravnim korakom sve skuplja.

 

 

Bar kako navode u pozivu za plaćanje prispelo kod našeg čitaoca u Hrvatskoj, kompanija jasnog naziva “Euro Parking Collection” na osnovu ovlašćenja Parking Servis Beograd, svoje usluge naplaćuje nešto skromnije od izvršitelja u našem sistemu pa je cena “karte” skočila sa nekih 16 evra na 62,40 zbog prekoračenja parking vremena za 15 minuta.

 

Naravno, sve bi prošlo bez ovih komplikacija kada bi se parking kazne plaćale blagovremeno, uz sugestiju da vozače sa stranim tablicama treba jasno i nedvosmisleno informisati o mogućim posledicama ukoliko ne plate. Na taj način bi se osigurala bolja naplata i naravno deo kolača koji uzima strani “uterivač dugova” bi ostao u našoj kasi. 

 

 

Dakle, ako vozite i ako parkirate, izmirujte sve blagovremeno jer posle bude skuplja pita od tepsije.

 

 

 

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery