AktuelnoVesti

Više od 1.800 dronova obeležilo otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju (VIDEO)

1.69KPregleda

Atmosfera na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju nije bila ista kao ona na nekim ranijim manifestacijama. Bez publike, uz smanjen broj sportista na paradi, ceremonija otvaranja je bila značajno osiromašena.

 

Međutim, ono što je ipak obezbedilo spektakl je ogromna „disko kugla“ koja se našla iznad stadiona.

 

Nakon godinu dana pauze zbog globalne zdravstvene krize, Olimpijske igre u Tokiju su zvanično započele 23. jula. Znamo da nije prvi put da se dronovi koriste u okviru otvaranja olimpijskih igara, ali ovo što su priredili Japanci je zaista nešto posebno, dokazujući bezgranične potencijale napredne tehnologije, u ovom slučaju demonstrirane u korist estetike.

 

 

Više od 1.800 dronova se vinulo u nebo, formirajući različite oblike, obasjavajući sve u okolini. Programirao ih je Intel, koji je po prvi put uveo dronove na Zimske olimpijske igre 2018.

 

Dronovi su preuzeli oblik logoa Olimpijskih igara u Tokiju, da bi se zatim uz pesmu „Imagine“ Džona Lenona, lagano rotirali i formirali sferu u obliku zemaljske kugle, sijajući poput disko kugle u različitim bojama, koje su predstavljale svaki od kontinenata.

 

Uprkos činjenici da je njihov performans trajao tek nekoliko minuta, tokijski dronovi su oborili Ginisov rekord za najveći broj letelica bez posade u vazduhu u isto vreme. Raniji rekord je držalo 1.200 dronova iz otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2018. u Južnoj Koreji. Bez dileme, pravo inženjersko čudo.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery