AktuelnoVesti

Ukrao Porsche 930 iz muzeja i registrovao ga sa lažnim papirima

3.12KPregleda

Kako je nestao Porsche 930 vredan 250.000 evra

 

 

Sa Floride nam stiže jedna vest dostojna avantura čuvenog Sir Olivera iz romana Alan Ford koji je na sličan način po principu „Cijena je sitnica“ dolazio do robe poput izvesnog Daniela Boyce sa Floride

 

Ni manje ni više, Daniel je ukrao 250.000 vredan Porsche 930 iz muzeja oldtajmera Sarasota Classic Car Museum bi ga lažnim dokumentima registrovao kao sasvim drugačiji model na svoje ime.

 

Prilikom krađe Boyce se baš ponašao domaćinski, jer je preparkirao čak sedam automobila u muzeju kako bi došao do modela Porsche 930 Turbo iz 1977. godine.

 

Posao je bio i olakšan jer se u Porscheu nalazio kontakt ključ.

 

Policija je stigla u muzej iste večeri nakon što se oglasio alarm, ali nije uočila ništa neobično. Međutim, usledio je i drugi poziv, a tada su policajci pronašli tragove obijanja na vratima te su uočili da jedan automobil nedostaje.

 

 

 

 

Ukradeni Porsche su snimile nadzorne kamere u 5:14 sati, ali nakon toga se automobilu izgubio svaki trag. Nekoliko dana kasnije je muzej dobio dojavu da je Boyce uočen u Porscheu u jednom skladištu.

 

Istragom je ustanovljeno da je 36-godišnji muškarac registrovao braon Porsche na kompaniju Triton Engineering koristeći broj šasije drugog primerka modela 911 koji je uništen pre 23 godine i prodat otpadu u Kaliforniji. 

 

 

Utvrđeno je da su račun o prodaji, dokument o registraciji u Mejnu, pismo o verifikaciji brojača kilometara i drugi dokumenti korišćeni za registraciju Porschea lažni te da je Boyce umešan u prevaru. On je uhapšen nakon što se nije pojavio posle optužbe za krađu, a kada je policija dobila nalog za proveru njegovog mobilnog, otkrivena je fotografija ukradenog automobila, kao i kod te broj skladišne jedinice. Tako su policijski službenici na kraju uspeli da pronađu automobil.

 

Boyce se trenutno nalazi u zatvoru dok policija obavlja istragu.

Izvor: Carscoops.com

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery