AktuelnoVesti

Ukinuta proizvodnja VW Passata u limuzinskoj verziji

7.8KPregleda

Volkswagen Passat u limuzinskom izdanju je eutanaziran. Nemačka marka je obustavila proizvodnju ovog, možemo reći nekada kultnog modela u Evropi. Razlozi ove odluke počivaju u činijenici da se Passat karavan bolje prodaje, kao i da je na tržištu slično pozicionirani Arteon.

 

O ukidanju Passata u Evropi se govori još od 2020. Očekivalo se da će se od publike oprostiti 2023., ali čini se da je VW ubrzao stvari. Kompanija je objavila i kraj ovog modela u SAD, s Limited Edition izdanjem koje je otpevalo „labudovu pesmu“.

 

Aktuelna B8 generacija je pred temeljnim revidiranjem u 2023. Deveta generacija ovog modela će biti zasnovana na MQB platformi, a biće dostupna na Starom kontinentu isključivo u karoserijskoj konfiguraciji s produženim krovom.

 

Da podsetimo, VW Passat je bio dostupan kao limuzina i karavan još od prvobitnog modela koji je dizajnirao Đorđeto Đuđaro sedamdesetih godina.

 

Odlazak Passata će napraviti prostora za budući VW Aero B, električnu limuzinu koja je trenutno u razvoju i koja po pitanju stajlinga inspiraciju pronalazi u ID Space Vizzion konceptu iz 2019. Budući da je studija u karavanskom stilu, očekuje se da će i Aero B biti dostupan kao u obe karoserijske verzije, baš kao i Passat.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery