Vesti

Toyota RAV4 Hybrid za evropsko tržište – novi detalji i fotografije

Detaljne informacije o evropskoj verziji modela Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid
6.36KPregleda

Toyota je objavila nove detalje i fotografije modela RAV4 Hybrid (sa hibridnim pogonom), uoči početka prodaje ovog SUV-a u Evropi.

Toyota RAV4 Hybrid

Potpuno nova Toyota RAV4 Hybrid je najnoviji model japanskog proizvođača (ujedno i prvi SUV) baziran na TNGA platformi. Zahvaljujući tome, nova Toyota RAV4 ima mnogo niži centar gravitacije, za 57% kružu karoseriju i skoro savršenu raspodelu težine na prednju i zadnju osovinu (51:49).

Nije ni čudo što Toyota odvažno tvrdi da je novi RAV4 precizniji i udobniji no ikad pre.

Kupci ovog modela iz Evrope mogu birati između dve verzije. Obe verzije imaju isti (novi) hibridni pogonski sklop sa agregatom zapremine 2,5 litara. Jedina razlika je u tome što kod verzije sa pogonom na prednjim točkovima ovaj agregat razvija 215 konjskih snaga, dok kod verzije sa pogonom na svim točkovima on razvija 219 konjskih snaga. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je ovom modelu potrebno 8,1 sekunda.

Toyota je takođe objavila i prve informacije o potrošnji goriva za model RAV4 Hybrid AWD. Naime, ovaj model prosečno troši 4,4 litara goriva na 100 pređenih kilometara. On pritom emituje 100g/km ugljenikovog dioksida po WLTP ciklusu.

Nova Toyota RAV4 komfornija je od prethodnika, a ima i veći prtljažni prostor. Zapremina prtljažnika iznosi 580 litara, što je za 80-ak litara više nego pre.

Peta generacija Toyote RAV4 imala je svetsku premijeru pre gotovo godinu dana u Njujorku, a na evropsko tržište ovaj automobil stiže u prvom kvartalu 2019.

 

3 Komentara

    1. e vidis, mene, na primer, voznja na autoputu uopste ne interesuje jer 95% predjenih kilometara u godinu dana napravim u gradu i nesto malo na magistrali. sama pomisao na to da auto da vozi u guzvi stani-kreni prakticno sam, pritom necujan, a uz to veci deo te voznje odradi bez dima iz auspuha vec me zagolicala da bukiram probnu voznju. a ako dam 45-50k eurona za ovu hibridnu igracku, ne mogu da kazem da mi je niska potroshnja prioritet ali mi ne smeta 🙂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery