AktuelnoVesti

Toyota GRMN Yaris na Nirburgringu (VIDEO)

1.82KPregleda

Da li je Toyota Yaris najuzbudljiviji vozački automobil 2020.?

 

Toyota Yaris GR je definitivno jedan od najzabavnijih novih modela automobila kada je vožnja u pitanju, što ne treba da čudi, s obzirom da je u njega utkan duh reli trka, kako u tehnološkom tako i smislu vozačke strasti. Mali „hot heč“ s pogonom na sve točkove, turbomotorom i manuelnim menjačem, pravi je „protivotrov“ za dosadu oličenu u automobilskoj konfekciji koja uglavnom tumara današnjim putevima. Kako se čini, Toyota izgleda da brusi „asfaltno još fokusiraniji“ Yaris na Nirburgringu.

 

Toyotina GRMN performantna divizija se odnosi na „Gazoo Racing Masters of the Nürburgring“, a ovaj tim gaji ozbiljne planove kada je reč o Toyotinim proizvodima za automobilske entuzijaste. Japanska marka ima bogatu istoriju učešća u auto-moto sportu, a među skorijim uspesima se ubrajaju pobede na 24 časa Le Mana 2018., 2019. i 2020. Toyota je takođe u WRC-u došla do drugog mesta 2019. u konkurenciji konstruktora, dok se u ovoj godini bori s Hyundaijem za prvo mesto.

 

Ova strast prema auto-moto sportu danas u velikoj meri utiče na Toyotu, koja u ponudu uključuje sve više modela koji joj podižu imidž, za razliku od nekih drugih vremena kada je dobila etiketu „dosadne automobilske marke“.

 

Toyota Yaris GRMN iz 2018. je postavila standarde za buduće GRMN proizvode, nudeći iskustvo s centrom pažnje na vozaču, ne jureći za nekim „ultimativnim brojkama“ koje se tiču performansi. Yaris GR za 2020. je pristigao na brojna svetska tržišta, a čini se da ga Toyota „brusi“ u cilju postizanja još boljih performansi.

 

U nedavnom špijunskom video klipu s Nirburgringa, možemo da vidimo „naoštreni“ Yaris GR, s agresivnijim aero paketom. Nije teško pretpostaviti  da bi ovo mogao biti GRMN model, koji će se pozicionirati iznad GR rođaka. U svakom slučaju, o čemu god da se radi, čujemo aplauze za Toyotu u pozadini.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery