970_250_eko
Vesti

Tesla Cybertruck Tri Motor AWD stiže pre Single Motor RWD varijante!

Promena planova

Tesla Cybertruck
620Pregleda

Tesla je promenila planove kada je u pitanju model Cybertruck.  Naime, najavljeno je da će najskuplja i najsnažnija Tri Motor AWD varijanta na tržište stići godinu dana ranije. Sa druge strane, biće odloženo plasiranje uvodne, Single Motor RWD varijante.   

Tesla Cybertruck

Kada je premijerno predstavljen Tesla Cybertruck, Mask je saopštio da će se na tržištu prvo naći Single Motor RWD i Dual Motor AWD modeli. Kao i da će godinu dana nakon njih stići najskuplja i najsnažnija Tri Motor AWS varijanta. Planirano je da ta verzija na tržište stigne 2022. godine. Međutim, kako sada prenosi Business Insider, Cybertruck Tri Motor AWD će početi da se prodaje već od 2021. godine, dok će Single Motor RWD stići godinu dana kasnije.

Ova informacija i ne dolazi kao neko veliko iznenađenje. To pre svega zato što se isto desilo i sa Model 3. Prvo su na tržište plasirane skuplje varijante, da bi uvodni Tesla Model 3 stigao nešto kasnije.

Podsećamo, Cybertruck će u najskupljoj Tri-Motor AWD varijanti, od 0 do 96 km/h ubrzavati za samo 2,9 sekundi. Navodi se da će ovaj automobil četvrtinu milje moći da pređe za samo 10,8 sekundi. Cybertruck u ovoj konfiguraciji će sa jednim punjenjem moći da pređe preko 800 kilometara i postizaće maksimalnu brzinu od 209 km/h. Ova varijanta će koštati 69.900 dolara.

Biće dostupne još dve verzije. Uvodni Single Motor RWD Cybertruck će koštati 39.900 dolara. On će sa jednim punjenjem moći da pređe više od 400 kilometara. Iz mesta do 96 km/h će ubrzavati za 6,5 sekundi.

Tu je i Dual Motor AWD varijanta koja će koštati 49.900 dolara. Ona će do 96 km/h ubrzavati za 4,5 sekundi i imaće domet od preko 480 kilometara.

Tesla Cybertruck

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery