Vesti

Tesla bi mogla isporučiti preko 100.000 vozila ovog kvartala!

Na pomolu novi rekord!?

Tesla
1.33KPregleda

Tesla bi ovog, poslednjeg kvartala 2019. godine mogla dostaviti čak 100.000 vozila! To bi svkako bio rekrod ovog američkog proizvođača kada je u pitanju dostava automobila.

Tesla

Naime, na intenrnetu se pojavio mejl koji je Ilon Mask poslao svim radnicima u njegovoj kompaniji. On je u tom mejlu naveo da je cilj kompanije da ovog kvartala dostavi oko 110.000 automobila.

„Imamo šansu da u ovom kvartalu dostavimo preko 100.000 vozila! To bi svakako bilo veliko dostignuće naše kompanije i svih nas“, naveo je Mask.

Tesla je prethodni rekord u dostavi vozila napravila u drugom kvartalu ove godine. Tada je širom sveta dostavljeno 95.200 vozila.

Na porast broja dostavljenih modela svakako utiče i to što je Model 3 od nedavno dostupan i na australijskom tržištu.

2 Komentara

  1. Kakva nepismenost… „TESLA“ nije zenski rod da se pise „MOGLA“ … ali izgleda da smo u toj epohi nepismenih gde je izgleda sramota biti pismen, znati gramatiku, i slicno.

    1. Poštovani Amire, pre svega hvala na komentaru. Međutim, ako ste pročitali tekst, jasno Vam je da se radi o kompaniji Tesla, američkom proizvođaču električnih automobila. Ako je Tesla kompanijia ona nikako ne može biti muškog roda… Priznaćete, nepismenost bi došla do izražaja ako bih napisao „kompanija Tesla bi mogao oboriti rekord…“, ili, ako bih napisao samo „Telsa bi mogao oboriti rekord“, onda bi sasvim sigurno došlo do zabune među čitaocima koji bi verovatno pomislili da je Nikola Tesla vasksrao. A po samoj logici bi trabalo da Vam bude jasno, da ako u početku teksta pominjem Teslu kao KOMPANIJU, da se negde u sredini ili pri kraju teksta nikako nisam prebacio na pisanje o Nikoli ili nekom drugom Tesli… Još jednom, hvala Vam na komentaru i svako dobro…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery