Vesti

SPORTISTI SRBIJE SPREMNI ZA II EVROPSKE IGRE!

Sportisti koji će biti deo Tima Srbije na Evropskim igrama u Minsku družili se sa predstavnicima medija

Zdero, Mikec, Stefanovic, Arunovic, Starovic, Dragosavljevic, Bitevic - Tim Srbije
1.06KPregleda

U susret drugim Evropskim igrama, koje će se od 21. do 30. juna održati u prestonici Belorusije, u Minsku, Olimpijski komitet Srbije je sa svojim partnerima i sponzorom Olimpijskog tima Srbije kompanijom EKO Serbia organizovao druženje predstavnika medija i sportista koji će biti deo Tima Srbije u Minsku.

Zdero, Mikec, Stefanovic, Arunovic, Starovic, Dragosavljevic, Bitevic - Tim Srbije

Karatisti Slobodan Bitević, strelci Zorana Arunović, Damir Mikec i Milutin Stefanović, kajakaši Marko Dragosavljević i Milica Starović, basketaš Marko Ždero, kao i šef misije tima Srbije za Igre u Minsku Damir Štajner podelili su sa novinarima planove i očekivanja od drugih Evropskih igara.

Generalni direktor EKO Serbia Vuk Radović poželeo je sportistima puno uspeha na Igrama u Minsku. On im je poželeo uspeh i na drugim kvalifikacionim takmičenjima za Tokio.  

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je: „Minsk je važna stanica na putu za Tokio. On je na samo godinu dana do Olimpijskih igara. Kao takav, trenerima i sportistima je odlična kontrolna tačka. Imaćemo jak tim u Belorusiji. Verujem u naše sportiste i uspeh na Evropskim igrama.“

Tim Srbije

Događaju je prisustvovao i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Strelci Zorana Arunović, Damir Mikec i Milutin Stefanović prethodno su osvojili kvote za Olimpijske igre u Tokiju. Ipak, njihove kolege iz tima idu u Minsk i u borbu za olimpijske vize. Sa prvih Evropskih igara u Bakuu strelci su se vratili kući sa 4 zlatne medalja. Damir Mikec bio je najuspešniji sportista tima Srbije sa dva osvojena zlata. Do ukupne 4 za strelce, po jedno zlatno odličje kući su ponele Andrea Arsović i Zorana Arunović.

Tim Srbije

Slobodan Bitević kreće put Minska kao vicešampion Evrope. Slobodan je bio i učesnik prvih Evropskih igara. Međutim, tada mu je tada medalja za malo izmakla, pošto je završio na 4. mestu. Igre u Minsku će biti kvalifikacionog karaktera i za karatiste.

Kajakašica Milica Starović je bila šampionka Evropskih igara u Minsku. Iza sebe ima dve svetske medalje i tri medalje sa Evropskih prvenstava. Marko Dragosavljević je osvajač tri srebrne i dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava, a u Bakuu je 2015. osvojio treće mesto. Evropske igre u Minsku će kajakašima biti uvertira za Svetsko prvenstvo u avgustu koje će biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju.

Tim Srbije

Marko Ždero je bio učesnik i prvih Evropskih igara kada je sa timom stigao do bronze.

Sa reprezentacijom je postao prvak Evrope i višestruki prvak sveta. Na Evropskim igrama u Minsku imaće čast da nosi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja.  

Marko Ždero tim Srbije

  • Evropske igre se održavaju od 21. do 30. juna – ukupno 10 takmičarskih dana
  • Učestvovaće više od 4000 sportista
  • Sportisti Evrope takmičiće se u 15 sportova i 23 discipline
  • Tim Srbije u Minsku brojaće 66 sportista, koji će nas predstavljati u 12 sportova (badminton, basket 3×3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo, streličarstvo)
  • Džudistima i bokserima Evropske igre će biti i zvanično Evropsko prvenstvo
  • Na I Evropskim igrama u Baku 2015. godine tim Srbije je u ukupnom plasmanu zauzeo visoko 12. mesto, sa osvojenih 15 medalja, od čega čak 8 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane

PR Saopštenje: EKO Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery