AktuelnoVesti

Spektakularnim trkama zaršeno Evrvopsko prvenstvo u planinskom biciklizmu

750Pregleda

Više od 6000 ljudi pratilo šampionat na Petrovaradinskoj tvrđavi

 

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu završeno je juče elitnim seniorskim trkama u muškoj i ženskoj konkurenciji na Petrovaradinskoj tvrđavi. Dvostruka svetska prvakinja, Polin Feran-Prevo osvojila je zlatnu medalju. Srebrna medalja je otišla u ruke Holanđanke Ane Terpstri, dok je bronza pripala njenoj sunarodnici, Ani Tauber.

 

 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Švajcarac Lars Forster, srebro je osvojio Sebastijan Fini, a trećeplasirani bio je Filip Kolombo. U trci mlađih seniorki, koja je prethodila elitnim takmičenjima, zlato je pripalo Moni Mitervalner iz Austrije, srebrna medalja Holanđanki Puk Piterse, dok je bronzanu medalju osvojila Ronja Ejbl iz Nemačke.

 

 

Spektakularne trke na nesvakidašnjoj lokaciji srednjovekovne tvrđave pratilo je više od 6000 ljudi. Kako su takmičari vozili tik uz publiku i sami gledaoci su mogli osetiti adrenalin ovog atraktivnog sporta. Trke su se odvijale duž neverovatnih staza koje su činile stepenice, bedemi, strmi spustovi, ali i tuneli. Utisci takmičara bili su fantastični te nisu krili oduševljenje Petrovaradinskom tvrđavom kroz koju je prošlo 503 takmičara iz 36 država Evrope.  

Evropsko prvenstvo organizovali su Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport, Ministarstva omladine i sporta. Kao i našeg medijskog sistema Vrele Gume i mnogih drugih. Naravno, uz veliku pomoć volontera iz svih krajeva Srbije i regiona.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery