AktuelnoVesti

Snežna uzbrdica vs Range Rover Sport 1:0 (VIDEO)

30.9KPregleda

Range Roveri su „ubice“ kada je reč o terenskoj vožnji, zar ne? Pa.., kako se uzme.

 

Novi Range Rover Sport o kojem je reč, nije se baš proslavio na snegu. Nakon brojnih demonstracija britanskog proizvođača u kojima nam je predstavio „off-road“ potencijale svog modela, i svih mogućih elektronskih pomagala, pomisli bismo da je snežna uzbrdica za ovaj automobil „mačji kašalj“.

 

Međutim, priloženi video priča neku drugu priču. Čak, autori videa kažu da je vozilo opremljeno zimskim gumama, u šta je, s obzirom kako je prošlo, teško poverovati.

 

Vožnja po snegu je „pipava“, u najmanju ruku. U ovoj i sličnim situacijama  kada nedostaje prijanjanja, od ključnog značaja je da je vozilo opremljeno odgovarajućim zimskim gumama. Naravno, pogon na sve točkove i blokada diferencijala su sjajne stvari, ali njihov potencijal se ne može u potpunosti iskoristiti ako „obuća“ nije odgovarajuća. Koliko god da je neki planinar spreman fizički i mentalno, ako na nogama ima patike za stoni tenis, neće stići daleko. Zato je teško poverovati da je Range Rover Sport o kojem je reč bio na zimskim gumama.

 

Michelin je poznat po tome što proizvodi pneumatike za zimu koji su se izuzetno dobro pokazali na snegu. Druga mogućnost je da se ispod snega nalazi uglačan led, što u kombinaciji s „teškim stopalom“ na papučici gasa ima za rezultat vožnju koju možemo videti u videu.

 

Posedovanje sposobnog terenskog vozila kao što je Range Rover Sport može uliti samopouzdanje vozačima u različitim vremenskim uslovima. Međutim, ako nemate odgovarajuću garnituru pneumatika i dovoljno znanja i iskustva kako se SUV koristi u ovakvim uslovima, bolje je da ostanete kod kuće dok se sneg ne istopi.

 

 

Vrele Gume

6 Komentara

  1. To je do vozača ne do auta! Ja sa E500 AMG izlazim uz brdo do kuće,nema asfalt napada sneg,blato,ali ovaj sve to pojede! R.R. je zmaj,taj mi je sledeći 100 posto!

  2. Svaki prosečan vozač bi sa prosečnim hečom i dobrim zimskim gumama izašao bez problema. Od pevala Lepa odavno-srce je moje violina, zašto je diraš kad ne znaš da sviraš. A ovaj/ova, ne da ne zna, nego nema pojma. I ‘javlja mi se’ da ‘nema osećaj za filing'(citat čuvene folkerke.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery