Vesti

Sledeća generacija modela Dačia Sandero Stepway će biti hibrid!?

Na tržištu se očekuje već od sledeće godine

Dačia Sandero Stepway
3.52KPregleda

Rumunski proizvođač automobila, kompanija Dačia, trenutno radi na trećoj genraciji modela Sandero Stepway. Taj model će biti postavljen na CMF-B platformu Renault-Nissan alijanse.

Dačia Sandero Stepway

Podsećamo, na istoj platformi su postavljeni i peta generacija modela Clio, druga generacija modela Captur i novi Nissan Juke.

Kako prenosi L’Argus, Sandero Stepway će imati nešto skromniju varijantu te platforme. Razlog za ta je održavanje niske prodajne cene tog modela, ali i sprečavanje sukoba sa modelom Clio. U svakom slučaju, očekuje se da novi Sandero dobije novi infotejnment sistem, ali i široku paletu benzinskih i dizel agregata.

Ipak, agregati kao što su dCi dizelaš koji razvija 113 KS (85 kW) i 1.33-litarski TCe benzinac koji razvija 128 KS (96 kW) najverovatnije neće biti dostupni na rumunskom hečbeku. To znači da će se kupci ovog modela morati zadovoljiti benzincima koji razvijaju 74 KS (55 kW) i 99 KS (74 kW). U ponudi će biti i dCi dizelaš koji razvija 84 KS (63 kW).

Dačia Sandero Stepway

Ono što u neku ruku predstavlja iznenađenje, jeste to što bi nova Dačia Sandero Stepway mogla krenuti putem elektrifikacije. Očekuje se da hibridna verzija ima 1.6-litarski, atmosferski agregat sa “blago” hibridnom tehnologijom. Ukupna izlazna snaga tog pogonskog sklopa bi bila 138 KS (103 kW).

Nova generacija modela Sandero će najverovatnije debitovati sledećeg leta. Očekuje se da javna premijera bude održana na Sajmu automobila u Parizu. Upravo tu i tada će biti predstavljena i treća generacija modela Logan.

Dačia Sandero Stepway

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery