AktuelnoVesti

Škoda Octavia Scout

Octavia Scout

8.61KPregleda

Škoda za svaku priliku 

 

Priča Combi verzije, koja sadrži robustne detalje, fleksibilnost na različitim terenima, viši klirens i pogon na sve točkove, još je prilikom predstavljanja 2007. godine otvorila novo poglavlje za najprodavaniji model brenda.

 

Pored svog specifičnog dizajna, ovaj multifunkcionalni model nudi još više prostora nego njegov prethodnik, a sada je dostupan i sa pogonom na prednje točkove.

 

 

Bilo da se radi o porodičnom odmoru, velikoj kupovini ili o putovanju u selo sa biciklima u prtljažniku, nova Škoda Octavia Scout, dostupna isključivo u combi verziji, savršeno je vozilo za mnoge prilike.

 

Opremljena Rough-Road paketom kao standardnom opremom, uključuje zaštitu podvozja i 15 mm viši klirens, Octavia Scout je idealno vozilo za off road seosku vožnju van asfaltiranih puteva, pa je i veoma popularna za vuču kamp kućice ili prikolice za čamac.

 

 

Poput svoje braće i sestara, Scout koji je dug 4.703 mm i širok 1.829 mm, sada je za 16 mm duži  i 15 mm širi od prethodne generacije, pa nudi i još više prostora.

 

Najveća zapremina prtljažnika u segmentu se povećala za 30l, na 640 litara. Scout se takođe može poručiti sa inovativnim full LED Matrix farovima koji su premijerno za brend predstavljeni u modelu Octavia, te omogućavaju vozaču da duga svetla budu uključena u svakom trenutku.

 

 

Osveženi, efikasni TDI i TSI motori i, po prvi put, pogon na prednje točkove. Nova, EVO-generacija 2.0 TDI motora sa izlaznom snagom od 200 kS  i obrtnim momentom od 400 Nm premijerno je predstavljena u modelu Octavia Scout i to je najjači dizel motor u istoriji ovog modela. Štaviše, pored pogona na sve točkove, Škoda sada za ovaj model sada nudi i pogon samo na prednje točkove.

 

Kupci se mogu odlučiti i za 2.0 TDI sa 115 konja, kao i 1.5 TSI koji isporučuje snagu od 150 kS. Obe verzije opremljene su 6-stepenim manuelnim menjačem. Tu je i eTEC verzija 1.5 TSI motora opremljena 7-stepenim DSG menjačem i mild hybrid tehnologijom.

 

 

U ponudi je i izbor jačih modela za „veći domet“,  2.0 TSI koji proizvodi 190 kS i 2.0 TDI sa okruglo 200 konja, te 2.0 TDI izlazne snage od 150 kS. Sva tri standardno dolaze sa pogonom na sva četiri točka i 7-stepenim automatskim menjačem.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery