Vesti

Škoda Karoq i Kodiaq od sada sa 2.0-litarskim TSI agregatom

Novi agregat razvija 187 konjskih snaga, povezan je sa DSG menjačem preko kog se snaga prenosi svim točkovima

Škoda Kodiaq
4.79KPregleda

Porast potražnje za benzinskim agregatima u Velikoj Britaniji doveo je do toga da Škoda svoje modele Karoq i Kodiaq od sada prodaje sa novim, dvolitarskim TSI agregatom koji razvija 187 konjskih snaga.

Škoda Karoq

 

Kupci modela Karoq sada novi agregat mogu naručiti u SportLine varijantama. Početna cena je 31.820 funti. Ovaj agregat razvija i 320 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim DSG menjačem preko kog se snaga prenosi na sve točkove.

Zahvaljujući tome, ovaj krosover iz mesta do 100 km/h ubrzava za tačno 7 sekundi. Time je Škoda Karoq SportLine najbrži model u Karoq liniji modela. Što se potrošnje goriva tiče, predstavnici kompanije navode da je prosečna potrošnja između 8,5 i 8,8 litara na 100 kilometara. Emisija štetnih gasova je 158 g/km.

Što se modela Kodiaq tiče, novi agregat je dostupan na SE L, Scout, SportLine, Edition i L&K paketima opreme. Sedmostepeni DSG menjač i pogon na svim točkovima su takođe standardni. Početna cena ovog modela 34.120 funti za SE L model sa sedam sedišta. Najskuplji je 38,770 funti za L&K verziju.

Škoda Karoq

Ovom modelu sa novim agregatom za ubrzavanje od 0 do 100 km/h treba 7,7 sekundi. Prosečna potrošnja po zvaničnim podacima je od 8,9 do 9,4 litara na 100 pređenih kilometara. Emisija ugljenikovog dioksida je 162 g/km.

Modeli Kodiaq i Karoq sa novim agregatom su već dostupni širom Velike Britanije.

Škoda

1 Komentar

  1. Potrošnja benzina : prava sitnica😂😂😂. Po gradu sigurno nije ispod 12-13 litara, ma ko još veruje fabričkim podacima. Ko može neka se vozi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery