Vesti

Kia predstavila tri nova koncepta u Seulu!

Koncept nazvan "Masterpiece" bi mogao biti uvod u serijski Mohave model

Kia Mohave Masterpiece
2.04KPregleda

Kia je na Sajmu automobila u Seulu predstavila dva nova SUV koncepta nazvana Mohave Masterpiece i Signature.  

Kia Mohave Masterpiece

Koncept model Mohave Masterpiece je najveći i ima veoma agresivan i „grub“ spoljašnji dizajn. Možemo slobodno reći i da ovaj koncept ima „kockasti“ dizajn. Posmatrano od napred, vidimo LED farove, a pozadi se ističu velike svetlosne jedinice i četiri izduvne cevi.

Kia Mohave Masterpiece

Iako predstavnici kompanije Kia navode da koncept Masterpiece jednostavno pokazuje u kom smeru bi mogao da krene dizajn njihovog brenda kada su u pitanju veliki SUV modeli, ime Mohave sugeriše da bi ovaj koncept mogao biti uvod u to kako će izgledati druga generacija istoimenog SUV modela.

Sa druge strane, koncept Signature podseća na Kia SP koncept koji je predstavljen prošle godine u Inidiji. Istina, dizajn je modifikovan i izgleda modernije. Za razliku od modela Masterpiece, Signatture ima oblije linije dizajna. Prednji deo je posebno zanimljiv zbog farova i lažnoj maski (grille) hladnjaka. Predstavnici kompanije su već potvrdili da Signature predstavlja uvod u SUV model koji će se serijski proizvoditi. Takođe, taj model će premijerno biti predstavljen krajem ove godine.

Pored ova dva nova SUV koncepta, korejski proizvođač je u Seulu predstavio i koncept „Imagine by Kia“. Reč je o prvom potpuno električnom koncept automobilu sa petoro vrata. Međutim, taj model neće stići do proizvodne trake. Sa druge strane, novi modeli kompanije Kia bi mogli „pozajmiti“ sa njega neke detalje.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery