AktuelnoVesti

Šesnaestogodišnja devojčica oborila rekord u vožnji slaloma (VIDEO)

2.03KPregleda

Njeno „oružje“ je bio Porsche 719 Spyder, kojim je ostvarila vreme od 47,45 sekundi

 

Kod nas, kada imate 16 godina, jedino što možete je da polažete vozački ispit, s tim što na vožnju morate sačekati izvesno vreme. Međutim, ovde pričamo o Ginisovom svetskom rekordu!

 

 

Da, da, radi se o devojčici od 16 godina, koja je čitavu radnju obavila bez „čukanja“. Zapravo, nije dotakla nijedan čunj. Njeno ime je Kloi Čejmbers, i uprkos svojim godinama, ona već ima sedam godina trkačkog iskustva. Samim tim, možda i ne treba da čudi što je ostvarila ovako fantastičan rezultat u vožnji slaloma.

 

Šta je potrebno da biste napravili rekord u ovoj disciplini? Ona je prošla 51 čunj, s tim što je udaljenost između njih iznosila 15 metara. Slalom je kompletirala za 47,45 sekundi. To je bilo dovoljno da ostvari novi svetski rekord (prethodni je postavljen 2018.). Vozila je Porsche 718 Spyder, potpuno standardan, s 420 ks na zadnjim točkovima i manuelnim menjačem.

 

 

„To izgleda lako, ali zapravo nije – da biste se provukli pored 50 čunjeva što je brže moguće, pokušavajući da oborite rekord, i znajući da vas bilo kakav dodir čunja diskvalifikuje, stavlja vas pod popriličan pritisak“, rekla je Čejmbersova. „Sve se složilo u mom poslednjem pokušaju. Automobil je funkcionisao fantastično, tako da sam pronašla prijanjanje koje mi je bilo potrebno. Zahvaljujem mojoj porodici i Porscheu za podršku i što su imali veru u mene.“

 

Čestitke i od nas!

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery