970_250_eko
Retrovizor

Sedmica u retrovizoru 01.11.2015.

681Pregleda

Prelomna tačka

Tokio, kenguri, Dr.Robot, Impreza, BMW M4 GTS

Tradicionalno dosadna sedmica koja prethodi sajmu automobila u Tokiju ovog puta je izostala. Pažnju nam nije zadržao samo veliki broj futurističkih dizajniranih modela koliko činjenica da na Tokyo Motor Show fosilna goriva gotovo više niko ne smatra energentom budućnosti. Očigledno stigli smo do prelomne psihološke tačke u kojoj postajemo svesni da će alternativni izvori energije već u narednih desetak godina postati ravnopravni ako ne i većinski pokretači putničkih automobila.

Ukoliko „sletimo“ i ostanemo još uvek u ovom dobu, bilo bi nepravedno zanemariti odličnu tokijsku najavu nove Subaru Impreze. Baš dobro izgleda i konačno stiže u skladu sa svojom tradicijom i očekivanjima poklonika ove marke koja je izgubila imidž poslednjih godina.
Naravno nije prošlo bez toplesa i snažnih momaka! U celokupan ekološki obojen Tokyo Motor Show smestio se Mini kabriolet a svom silinom ubacio se i BMW sa modelom M4 GTS. Zahvajujući novoj tehnologiji ubrizgavanja vode u cilindar stigao je do brutalnih 500 KS.

A naslućuje se da se Yamaha polako oprašta od DOKTORA! I to Dr. Robotom za kojeg tvrde da može više nego Vale. Čisto sumnjam!

Dok Volkswagen sabira početne gubitke u kvartalu, Škoda slavi 110 godina postojanja. Impresivna istorija, dokazuje da se ona u našem vremenu samo ponavlja i da Škoda danas nije slučajnost. Prava će biti šteta ako je softvrtska afera povuče na dno u akciji Spašavanja redova Rajana, odnosno Volkswagena koji krizu može rešiti samo utapanjem brendova.

Dok Volkswagen sabira početne gubitke u kvartalu, Škoda slavi 110 godina postojanja
Volvo je takođe iznenadio. Što se planiranja bezbednosti tiče otišao je dalje nego ikada! Briga za kengure je njihova velika ovosedmična tema.
Srbijom je prohujao zvezdasti Mercedes-Benz Star Experience
Srbijom je prohujao zvezdasti Mercedes-Benz Star Experience. Na jednom mestu smo upoznali sve najaktuelnije prestižne modele.

Jeep takođe nije ostao dužan svojoj više nego vernoj publici! Potrudio se da sedmicu učini zanimljivom i to odličnom organizacijom off road karavana na Zlatiboru i Mokroj Gori.

Sve u svemu ako je suditi po događanjima, ovih nekoliko dana iza nas bi mogli ostati upamćeni po vatrometu novih tehnologija koje dolaze ali i onim tradicionalnim igračima koji se ne predaju!

Sve se nešto izmešalo! Možda baš tako i treba?

Miodrag Piroški

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery