AktuelnoOdržavanje vozilaOnline plus

SAVET: Kako držati kabinski prostor čistim tokom dužih putovanja

1.64KPregleda

Delimično zbog aktuelne zdravstvene krize, duža putovanja se vraćaju na scenu. Mada se ne radi o brzom prevozu poput letenja, putovanje automobilom je sjajan način da se izbegne blizak kontakt s ljudima, a uz to pruža neuporediv osećaj slobode (i fleksibilnosti).

 

Ukoliko uživate u putovanjima na duge distance, vožnja je jedan od najboljih načina na koji možete provesti odmor. Putovanje kroz atraktivan krajolik može biti fenomenalno iskustvo, a jedna od najvećih prednosti koje pruža je mogućnost da se napravi pauza i stane kada god postoji prilika, te da se istraži okruženje.

 

 

Međutim, jedna od negativnih strana može biti nered koji se stvara u kabinskom prostoru, posebno ako su deo ekipe i klinci. Evo šest saveta kako da to izbegnete.

 

Postavite pravila. Bilo da putujete s porodicom ili prijateljima, najbolji način da izbegnete nered u automobilu je da utvrdite pravila pre polaska na put, koja svi treba da prime „k znanju“ i poštuju ih.

 

Uz rizik da ćete se suočiti s „kolutanjem očiju“, putnike savetujte da izbegavaju „penjanje“ po sedištima s prljavom obućom, naredite da nema pušenja, jela i pića (bez čaša s poklopcima).

 

 

Izbegavajte konzumiranje hrane unutar vozila. Ovo je daleko najefikasniji način da se u vozilu napravi nered i ostave mrve i fleke na enterijeru, tako da u zavisnosti s kim putujete, jednostavno pokušajte da izbegnete ovu praksu. Ukoliko vremenski uslovi ili ruta ne dozvoljavaju pauzu za jelo ili putujete s decom, možete makar odrediti koji tip obroka se može konzumirati dok je vozilo u pokretu.

 

 

Kupite kantu za smeće. Danas su dostupni brojni asesoari pogodni za duža putovanja, što znači da možete kupiti kante za smeće dizajnirane za upotrebu unutar vozila. Najjeftinije ćete proći ako ovaj predmet naručite preko interneta.

 

Naravno, možete koristiti papirne ili plastične kese  za odlaganje đubreta, ali imajte u vidu da se njihov sadržaj može lako prosuti ukoliko se njima ne barata pravilno, tako da je kanta mnogo bolja ideja.

 

 

Kupite presvlake za sedišta. Ukoliko ne želite da zabranite konzumiranje hrane unutar kabinskog prostora ili putujete s decom, dobra ideja je nabaviti garnituru presvlaka za sedišta. Mada neće zaštititi kompletan tapacirung, ipak će sprečiti prljanje najugroženije površine, a to su sedišta.

 

Koristite gumene patosnice. Naravno, nemoguće je sprečiti da se prašina i prljavština „lepe“ za obuću. Shodno tome, najbolje je staviti gumene patosnice, koje je mnogo lakše očistiti od regularnog tepiha. Pored toga, one mnogo bolje odrađuju posao zaštite, a neke imaju podignute ivice, koje će sprečiti da se blato i tečnost šire tamo gde ne treba.

 

 

Nabavite usisivač za automobil. Jedna od najvažnijih stvarčica koje možete priuštiti da biste držali vozilo čistim je portabl usisivač.

 

 

Napravite red pri svakom stajanju. Čak i ako vaši putnici striktno prate pravila, držanje kabine savršeno urednom duži vremenski period je gotovo nemoguće. Kanta za smeće će se na kraju napuniti, a na patosnicama će akumulirati prašina i prljavština, tako da je pametno isprazniti kantu i istresti patosnice kada god je to moguće. Bilo da ste napravili pauzu radi obroka, punjenja rezervoara ili uživanja u panorami, rezervišite par minuta za odlaganje smeća, čišćenje poda i usisavanje sedišta.

 

 

Dakle, to je to. Mada nije lako održavati kabinski prostor savršeno čistim tokom dugih putovanja, možete sebi u velikoj meri olakšati ukoliko pratite navedene savete, što će samo putovanje učiniti ugodnijim i prijatnijim.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery