AktuelnoVesti

RAV4 u 10 miliona primeraka

1.75KPregleda

Lider SUV segmenta u svetu

Toyotin revolucionarni SUV dostigao je 10 miliona prodatih vozila. Rekord je zabeležen posle 26 godina proizvodnje i pet generacija modela

 

RAV4 postavio temelje tržišta kompaktnih, gradskih SUV vozila i ostao najprodavaniji u svetu

 

RAV4 se pridružio porodici Toyotinih modela koji beleže prodaju izraženu osmocifrenim brojevima. Ukupan broj prodatih primeraka ovog najprodavanijeg SUV-a prešao je 10 miliona krajem februara ove godine, računajući svih pet generacija modela koji se proizvodi od 1994. godine.

Kao globalni Toyotin model, RAV4 je od svog pojavljivanja do danas postajao sve bolji i bolji.

Pošto je ustanovio čitav tržišni segment nove klase kompaktnih, pokretljivih i zabavnih SUV vozila, nastavio je da postavlja nove standarde, beležeći rekordne prodajne rezultate.

Toyota RAV4

Ne samo da je RAV4 bio najprodavaniji SUV na svetu tokom 2019. godine, već je sveukupno bio i četvrti najprodavaniji putnički automobil.

Prodaja na tržištu Severne Amerike je daleko najveća, sa više od pola miliona prodatih vozila godišnje (535.000 tokom 2019.), a slede Evropa (133.000), i Kina (127.000).

Ukupna prodaja modela RAV4 u Evropi prešla je sveukupnu brojku od dva miliona vozila od 1994, dok je aktuelna, peta generacija, lansirana početkom 2019, postavila novi rekord godišnje prodaje od preko 130.000 jedinica.Toyota RAV4

Ova godina biće u znaku važne evolucije i predstavljanja novog modela RAV4 Plug-in Hybrid, koji će kupcima ponuditi još više snage za potpunu vožnju na elektro-pogon, s nultom emisijom štetnih gasova i nultom potrošnjom goriva.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery