Vesti

Prve fotografije enterijera modela Aston Martin DBX!

Špijunske fotografije otkrivaju mnoštvo delova preuzetih sa modela kompanije Mercedes

Aston Martin DBX - enterijer
1.59KPregleda

Aston Martin već duže vreme testira svoj prvi krosover model, DBX, ali smo sada po prvi put dobili priliku da zavirimo u njegovu kabinu.

Aston Martin DBX - enterijer

Iako je još uvek daleko od serijske proizvodnje, enterijer ovog modela bi se lako mogao “pomešati” sa nečim čiji je konstruktor kompanija Mercedes. Naravno, ovo nije nikakva slučajnost. Naime, Mercedes i Aston Martin su formirali strateško partnerstvo koje je dovelo do toga da modeli britanskog proizvođača koriste aggregate i tehnologiju nemačkog giganta.

Nego da se mi vratimo na ovaj uslikani prototip modela DBX. Na fotografijama vidimo da je on opremljen volanom kompanije Mercedes, sa kog je uklonjena “trokraka” zvezda. Tu je i masivna digitalna instrument tabla. Međutim, još uvek nije sigurno da će ta digitalna instrument tabla ostati i kod serijskog modela.

Na centralnoj konzoli se ističe mnoštvo “svaštarija” među kojima su i komponente koje potiču od Mercedesa, kao što su ručica menjača i infotejnment sistem. Takođe vidimo i dva kockasta otvora za vazduh koji podsećaju na one sa modela Vantage.

Aston Martin DBX - enterijer

Iako je za sada jasno vidljiv uticaj Mercedesa, ljubitelji britanskog brenda nemaju razloga za zabrinutost. I drugi Aston Marin modeli koriste tehnologiju i agregte nemačkog proizvođača, ali je u većini slučajeva to sve sakriveno. Prema tome, ne sumnjamo da će i DBX imati jedinstven i upečatljiv dizajn, kako spoljašnjosti tako i enterijera.

Slike spoljašnjosti nam nisu otkrile ništa što do sada nismo znali. Prvi krosover britanskog proizvođača će imati upečatljivu Aston Martin masku (Grill) hladnjaka, oblu karoseriju i slično…

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX će premijerno biti predstavljen tokom ove godine. Očekuje se da se ispod njegove haube nađe agregat kompanije Mercedes, koji će biti tjuniran od strane inžinjerea britnaskog proizvođača. Najverovatnije će to biti četvorolitarski twin-turbo V8 koji će razvijati oko 500 konjskih snaga i 680 Nm obrtnog momenta. Agregat će najverovatnije biti povezan sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery