970_250_eko
Vesti

Može li tjunirani BMW M3 Competition pobediti fabrički M5 Competition?

Video

BMW M3 Compeition
786Pregleda

Suočavanje modela BMW M3 Competition sa modelom M5 Cometition na trkama i testovima performansi se čini kao “ne baš pametna” ideja. I bilo bi tako, da je M3 Competiton iz ovog video snimka u fabričkom stanju.

BMW M3 Compeition vs BMW M5 Competition

Međutim, on to nije. Zapravo, ovaj svetlo zeleni sportski sedan je tjuniran od strane kompanije po imenu Evolve. Prema tome, njegov trolitarski twin-turbo šestocilindarski agregat sada razvija 540 KS. To je značajno više od 454 KS i 601 Nm obrtnog momenta koliko razvija fabriči model. Takođe, to znači da je, bar po snazi, bliži modeli M5 Competition.

BMW M3 Compeition

Na papiru, BMW m5 Competition ima sve što mu je potrebno da pobedi manji sedan. Pokreće ga 4,4-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 617 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Još jedna prednost koju on ima u odnosu na M3 Competition je pogon na svim točkovima.

Međutim, M5 ima i mogućnost da se deaktivira AWD, čime postaje vozilo sa pogonom samo na zadnjim točkovima. Na video snimku je to i urađeno kako bi se još više izjednačile snage. Međutim, čak i tako, u kretanju iz mesta, M5 Competition je poleteo sa starta i lagano je pobegao modelu M3 Competition.

BMW M5 Competition

Stvari su postale interesantnije pri trci koja je počela kada su oba automobila imala brzinu od 80 km/h. Tu je M3 Competition počeo da grabi ka napred, iako ima manju snagu. Razlog za to je naravno njegova težina, odnosno to što je značajno lakši od modela M5 Competition.

Da bi se odredio pobednik, testiralo se i kočenje. Međutim, ko je tu pobedio, saznajte u video snimku ispod teksta…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery